n articol din Adevărul, preluat ca subiect de o colegă de la Monitorul, ne anunță că suntem pe cale de a deveni fericiți, deoarece suceveanca Luminița Daniela Saviuc a descoperit cum.

După ce am renunțat rând pe rând la Osho, la Neal Donald Walsh și la alți zeci de vânzători de hărți spre fericire, iată că doamna cu pricina mă readuce în ipostaza de a-mi pune câteva întrebări. Chestia asta fiind locală, de data asta mi le voi pune în scris.
Să studiem puțin ce susține această nouă vânzătoare de fericire GARANTATĂ.
Verbul de bază este, a renunța, la una, la alta, la tot ce înseamnă personalitate. Dacă renunți la toate cele 15 lucruri cu succes, fericirea te va inunda, susține juna autoare, de parcă fericirea ar fi ceva cuantificabil, un lichid sau gaz care nu așteaptă decât apariția unui spațiu GOL ca să năvălească peste tine. Peste 5000 de ani, filozofii au încercat, fără să reușească dealtfel, să definească fericirea iar bucovineanca noastră a reușit, întorcându-se din Indonezia împreună cu două valize din substanța respectivă.
Desigur, e plină lumea de oameni dispuși să creadă orice, asta fiind un salt în stratosferă pentru condiția lor actuală. Creștinismul a făcut prozeliți 2000 de ani deoarece oamenii simpli au preferat să viseze la o împărăție a cerurilor care să fie a lor după moarte decât să suporte o viață searbădă, de pauperitate continuă, fără urmă de luminiță la capătul tunelului.
În cele susținute de tânăra guru se împletesc cam cinci credințe asiatice, concepte care, în general duc către iluminare și cunoaștere de sine, dar tânăra a decis că această cale este mult prea lungă și a scurtat-o drastic. Pentru că iubirea și lumina erau ocupate de alți învățători, născuți mai devreme, a ales ca țintă cel mai râvnit lucru de pe pământ, lucru cu atât mai greu de găsit cu cât NIMENI nu știe ce e.
Eu unul, am trăit toată viața după cum m-a tăiat capul și nu voi renunța la valorile care mă definesc nici dacă Budha se întoarce din Nirvana sau Iisus vine a doua oară. Îi urez respectabilei vânzătoare de fericire, multe tiraje ale cărții ei, toate vândute foarte bine și îi mai doresc un soț exact cum își dorește, adică cu 0 atașament față de ea. Îi garantez că toți banii din lume și toată faima posibilă nu vor reuși să o facă fericită.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.