Sectorul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la 25 decembrie. Decizia a fost luată în ședința de Guvern de joi.

Scutim de plata impozitului specific domeniul HoReCa până la finalul anului, până la 25 decembrie. Această scutire expira luna aceasta şi atunci o prelungim pentru domeniul HoReCa până la finalul anului – a fost aprobată şi aceasta în şedinţa de Guvern de astăzi”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Schemă de ajutor pentru HoReCa

Miercuri, Ministerul Economiei a anunțat lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei “Horeca”. Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar pentru firmele din această industrie.

Bugetul schemei e estimat la 500 milioane euro, echivalent în lei. Plata sumelor va fi realizată până cel târziu 30 iunie 2022, în limita creditelor bugetare. Se estimează că vor fi 74.000 de beneficiari.

Formularul electronic de înscriere în cadrul acestei scheme va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând din 29 iunie, ora 10.00. Acesta va rămâne activ 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv 12 iunie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

Joi, ministerul Economiei a revenit cu precizări: „Cursul de referinţă pentru proiect, stabilit de BNR luni 28 iunie 2021 la ora 13.00 va fi verificat automat din aplicaţie. În cursul zilei de azi se va modifica Anexa 7, astfel încât să nu mai fie solicitată suma în euro. 2. Ordinea în care se înscriu potenţialii beneficiari ai schemei nu este relevantă. Numărul RUE nu este criteriu de eligibilitate. Schema nu este făcută pe principiul primul venit, primul servit. Întreaga suma alocată se împarte proporţional tuturor beneficiarilor eligibili”.

 

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.