În urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava și a raportului aprobat de Prim – Ministrul României, Florin-Vasile Cîțu, marți, 15 iunie, au ajuns în județul Suceava ajutoare în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare la punctele de trecere a frontierei.

În vederea continuării activității de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19, în scopul măririi capacității de vaccinare la nivelul județului Suceava, în baza art.4 alin (1) lit. e) din OUG nr. 21/2004, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale acordarea unui ajutor umanitar intern de urgență prin scoaterea de la rezervele de stat, cu titlu gratuit a cantității de 2 construcții ușoare din elemente modulate, 2 radiatoare electrice și elemente de cazarmament aferente: 10 paturi, 10 saltele, 10 pături, 10 cearșafuri.

Acestea vor fi destinate organizării unor centre de vaccinare în zonele Punctelor de Trecere a Frontierei de pe teritoriul județului Suceava, destinate vaccinării împotriva Covid- 19 a pasagerilor, aparținătorilor acestora, respectiv a altor cetățeni doritori.

          Bunurile primite au fost distribuite astfel:

  • Punctul de Trecere a Frontierei Siret: 1 construcție ușoară din elemente modulate, 1 radiator electric precum și elementele de cazarmament aferente: 5 paturi, 5 saltele, 5 pături, 5 cearșafuri;
  • Punctul de Trecere a Frontierei din cadrul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava: 1 construcție ușoară din elemente modulate, 1 radiator electric precum și elementele de cazarmament aferente: 5 paturi, 5 saltele, 5 pături, 5 cearșafuri;

După încetarea efectelor pandemiei, produsele rămân la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, urmând a fi folosite pentru protecția populației, în cazul apariției altor situații de urgență pe raza județului Suceava.

Subprefectul județului Suceava, Salup Alexandru a însoțit cele două transporturi pentru a se asigura de buna desfășurare a transportului și a instalării echipamentelor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.