Situaţia celor peste 240 de persoane disponibilizate de la SC. TERMICA SA a fost lămurită, după mai multe luni de proteste și promisiuni. Guvernul Ponta a aprobat, printr-o Ordonanță dată ieri, 21 august, suma de 1754 de mii de lei.

Conform graficului stabilit de Guvern, Primărie, conducerea Termica, Prefectură, Consiliu Județean și Sindicate, în acest moment sunt asigurate sumele pentru veniturile complementare cu Ordonanţa 36, în valoare de 1,754 mii lei, astfel încât persoanele diponibilizate pot intra în şomaj.

 „Facem precizarea că instituţia Consiliului Judeţean Suceava nu are atribuţii în cazul SC.TERMICA SA, aceasta fiind o societate comercială publică deţinută de Consiliul Local Suceava. Totuşi, problema socială constituie pentru noi o preocupare şi considerăm că sunt necesare explicaţii suplimentare cu privire la utilizarea sumelor de bani care au fost virate de Primăria Municipiului Suceava în contul SC.TERMICA SA, în special în ceea ce priveşte răscumpărarea Certificatelor de CO2, sens în care a fost înfiinţată şi o comisie de anchetă formată din consilieri municipali”, se arată într-un comunicat de presă emis de Consiliul Județean Suceava.

 Tot reprezentanții administrației județene au spus că nu se poate merge la nesfârşit cu  o solicitare de ajutor la Guvern, având în vedere ca există o echipă de management local şi aleşi locali care trebuie să gestioneze astfel de situații local. „Odată rezolvată problema disponibilizărilor, Primăria Municipiului Suceava trebuie să se concentreze pe asigurarea agentului termic pe timp de iarnă. Noua investiţie să se facă cât mai curând şi să fie asumate, împreună cu lichidatorul SC TERMICA SA, zonele vitale din această societate comercială pentru a nu fi transformate în fier vechi şi care să asigure sistemul de distribuţie şi varianta alternativă de încălzire cu caf-uri. Nu mai este timp de discuţii, este nevoie de acţiune”, se mai arată în comunicatul de presă.

Amintim faptul că în ultimele luni, disponibilizații de la societatea de termoficare suceveană au protestat de mai multe ori în fața Primăriei municipiului Suceava și a Palatului Administrativ, însă până ieri, 21 august, nu s-a reușit rezolvarea problemei în niciun fel.

Prezent la Suceava săptămâna trecută, primul ministru al României, Victor Ponta, a promis că va da un răspuns până ieri, răspunsul fiind unul care rezolvă problema foștilor angajați. Primarul Ion Lungu i-a mulțumit lui Ponta pentru că și-a făcut timp să se întâlnească, alături de el, cu reprezentanții sindicatului din cadrul Termica SA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.