Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor anunță că Guvernul României suportă 50% din salariul angajatului pentru cei care angajează șomeri și persoane tinere, până la data de 1 septembrie 2021.

Angajatorii ce încadrează în muncă șomeri cu vârsta de peste 50 de ani, care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență sau a stării de alertă, dar și cei care se încadrează în muncă cu normă întreagă, persoane cu vârste între 16 si 29 de ani, primesc lunar 50% din salariul angajatului.

Suma acordată nu depășește 2.500 de lei, pentru o perioadă de 12 luni, cu obligația menținerii contractului pentru minim un an de zile după perioada de subvenționare. De această măsură beneficiază, în condiții similare, pentru aceleași categorii de vârste, și angajatorii care angajează cetățeni români care și-au pierdut locurile de muncă din străinătate.

Pe această măsură, în anul 2020 s-au încheiat 1.430 de convenții pentru șomeri cu vârsta de peste 50 de ani și 6.816 convenții pentru persoane cu vârsta între 16 si 29 de ani, cu plăți din partea statului de aproape 7 milioane de lei, până la data de 31 decembrie 2021.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.