Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, se declară nemulțumit de decizia luată de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Lungu susține că modul în care procedează reprezentanții Guvernului nu este unul tocmai bun, întrucât în loc să ajute administrațiile locale, mai mult le pune piedici. În fapt, ce se ia pe mere se dă pe pere.

Problema de fond este că din anul 2018 toate municipiile au pierdut bani, iar pentru a primi bani la nivelul anului 2017, trebuie acordat din impozitul pe venit 66,8% la municipii, calcul realizat de reprezentanții guvernului.

„Chiar dacă vom recupera cele 5 milioane de lei pierdute anul trecut, Ministerul de Finanțe vrea să ne pună să asigurăm, de la bugetul local, plățile pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, ceea ce înseamnă că vom pierde aproximativ 4,6 milioane de lei. Nu suntem de acord cu aceste modificări, de aceea le-am și contestat și vom atrage atenția și în continuare. În acest sens i-am trimis și premierului Dăncilă o scrisoare prin care o informăm de nemulțumirile noastre”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Edilul șef al municipiului a precizat că bugetul pe anul 2019  poate fi aprobat după 17 zile de la promulgarea bugetului de stat de către președinte și publicarea legii în Monitorul Oficial. Sâmbătă, 2 februarie, Guvernul va trimite proiectul bugetului de stat în Parlament, urmând ca parlamentarii să depună amendamentele începând din aceeași zi de la ora 16:00, până luni la ora 12:00. Cel mai probabil votul final privind bugetul va fi sâmbătă, 9 februarie la ora 12:00.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.