Sâmbătă, 15 octombrie, comuna Mitocu Dragomirnei a fost gazda unei importante delegații din Franța, în cadrul întâlnirii purtându-se discuții  privind organizarea învățământului profesional din Franța și România și nevoile de formare profesională. 
Din delegația din Franța au făcut parte Julien CHIAPPONE LUCCHESI, Consilier de Cooperare și Acțiune culturală, Ambasada Franței în România și Director General al Institutului francez din România, Nadège DAVOUST, Consilier municipal delegat pentru Viața asociativă și Relații internaționale, orașul Laval, Franța, FRANCOISE MARCHAND, Președinta Comitetului de înfrățire Laval-Suceava, Michale KORICHE, Atașat de cooperare educativă, Ambasada Franței în România.

Cu ocazia acestei întâlniri, Primăria Comunei Mitocu Dragomirnei a lansat și  primul videoclip intitulat „Hai la Mitoc”, pentru promovarea antreprenorilor și producătorilor locali. Acesta a fost lansat în prezența a peste 100 de persoane, între care producători și antreprenori locali, directorul școlii, consilieri locali, directorul Centrului de Recuperare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, dar și cadre didactice.
Clipul de promovare a producătorilor și antreprenorilor locali cuprinde pensiunile turistice, restaurantele, locurile de agrement, producători locali de legume-fructe, produse de patiserie și, nu în ultimul rând, prestatori de diverse servicii din comuna Mitocu Dragomirnei.

„Întrucât producătorii și antreprenorii locali sunt motorul economiei locale, prin promovarea lor nu facem altceva decât să sprijinim și să întărim economia comunei Mitocu Dragomirnei”, a spus primarul Radu Reziuc.

Totodată, în cadrul proiectului „Întâlnirile franco-române pentru turism”, comuna Mitocu Dragomirnei a fost selectată drept comună cu potențial de dezvoltare turistică. Tema principală a acestei întâlniri a fost formarea profesională, dezvoltarea turismului rural și a ecoturismului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.