„Hai să împădurim Bucovina!” este mesajul celor de la Asociația Discover Bucovina, împreună cu Ocolul Silvic Iacobeni și Asociația TMS.

Hai să împădurim Bucovina!Aceștia vă invită sâmbătă, 2 aprilie, la Ciocănești, pentru a fi alături de ei la împădurirea Bucovinei.

Programul activității organizate sub egida „Luna plantării arborilor” își are startul la ora 8:30, atunci când participanții se vor întâlni la Casa de Cultură „Florin Gheuca” din comuna Ciocănești. De la ora 9:00, cei adunați se vor deplasa spre locul de desfășurare a activității, U.P.I. u.a. 23H, cantonul silvic numărul 7 Recele, districtul numărul 2 Ciocănești, Ocolul Silvic Iacobeni, fond forestier administrat. Participanții vor fi instruiți cu privire la respectarea normelor de sănătate și securitatea muncii, specifice pentru lucrările de împăduriri și instructaj tehnic privind executarea lucrărilor de împăduriri.

Între orele 10:00-12:00 se va desfășurara activitatea de împădurire.

Starea pădurilor reflectă gradul de civilizaţie al unei ţări, influenţând direct echilibrul ecologic, social şi economic al acesteia.

Regenerarea pădurilor este un proces de înnoire sau de refacere a generațiilor de arbori și se impune ca o verigă obligatorie, un mijloc permanent de evoluție a vegetației arborescente, care asigură continuitatea pădurii în timp și spațiu.

Regenerarea pădurii este unul din fenomenele cele mai importante din viața pădurii, care încheie un ciclu de vegetație și este în același timp editarea certificatului de naștere a unui nou arboret.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.