Bucovina este una dintre provinciile istorice ale țării, încă ruptă de lume din cauza lipsei infrastructurii rutiere, dar pe teritoriul căreia oamenii fac lucruri mărețe.

Bucovina este acel loc unde se lucrează pământul din convingere și unde oamenii se ajută reciproc.

Bucovina este locul în care tradițiile și obiceiurile sunt încă vii și promovate cu mândrie de bucovinenii autentici.

Bucovina este tărâmul legendelor populare și Ierusalimul neamului românesc!

Chiar și în aceste vremuri, în care tehnologia este omniprezentă, bucovinenii încă se adună în zilele de sărbătoare și se sfătuiesc și povestesc. Ba mai mult, cei mai tineri îi ajută pe cei mai în vârstă care nu mai pot face lucrurile pe care le făceau odată.

De când pandemia s-a aciuat pe aceste meleaguri, Bucovina a deschis toate jurnalele de știri și a fost aspru criticată de toată țara. Dar oare cei care și-au dat cu părerea au uitat că în județele lor sau în București lucrurile nu sunt roz deloc? Au uitat oare ceea ce a scris presa de pe mapamond despre acest virus care nu face excepții? Se pare că da! Au uitat de toate și au găsit „cel mai bun moment să arunce cu piatra!”

Nu iau apărarea nimănui, pentru că cine a greșit va plăti cu siguranță, însă Bucovina nu merită să fie terfelită!

Voi cei care ați aruncat cu piatra, sau cei mai mulți dintre voi, ați fost măcar odată aici! Și sigur v-a plăcut! Fie v-au plăcut mănăstirile, fie Cetatea de Scaun a Sucevei, fie Salina de la Cacica, fie stațiunile turistice Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc sau Gura Humorului sau ospitalitatea și gastronomia inconfundabilă. Și atunci, întrebarea este: de ce v-ați permis să terfeliți Bucovina?!

Aici, acum e liniște! Oamenii țin Postul Mare cu sfințenie și se pregătesc spiritual pentru Învierea lui Iisus Hristos!

Bucovinenii au înțeles că anul acesta Lumina Sfântă nu va fi luată de la Biserică și că sfințirea coșurilor cu bucate se va face diferit! Au înțeles că acest lucru va grăbi revenirea la normalitate și reîntâlnirea cu cei dragi. În fapt, oamenii vor fi mult mai aproape de Dumnezeu și unii de alții după ce acest episod trist se va fi sfârșit, iar voi, cei care ați denigrat o comunitate frumoasă veți rămâne cu veninul din suflete!

Bucovinenii vă vor ierta, pentru că bunătatea este una dintre virtuțile lor, și vă vor primi cu brațele deschise și cu bucate alese, ca de fiecare dată!

2 Responses

  1. Victorita

    Nu oamenii obișnuiți au,,terfelit”Bucovina,ci cei care au spoliat-o,care au furat-o,construindu-si imperii pentru ei si rubedeniile lor!Bucovina a ramas tot acolo, frumoasă și demnă cu ceea ce a daruit-o Divinitatea!

    Răspunde
  2. Duta violeta

    Foarte adevarat bucovineni sunt oameni cu credinta in dumnezeu ospitalieri vi trece acest pământ sfânt al bucovinei si toti creștini de pe întreg pământul dar cu multejertfe chinuri si sacrificii doamne ajută sa trecem peste toate greutățile cu ajutorul bunului dumnezeu si măicuța sfântă amin Doamne ajuta

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.