Duminică, 7 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au organizat şi executat o acţiune pe raza comunei Bosanci, mun. Suceava şi com. Moldoviţa pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Au fost verificate 5 societăți comerciale și au fost constatate 2 infracțiuni în flagrant la art. 102 alin.1, lit.b, din Lg.84/1998 rep, privind mărcile si indicaţiile geografice.

Au fost ridicate în vederea expertizării produse de îmbrăcăminte din material textil inscripţionate cu mărci protejate pe teritoriul României în valoare de 2.600 lei.

Astfel, o femeie 57 ani, din oraşul Gura Humorului, oferea spre comercializare în piaţa din comuna Moldoviţa, jud. Suceava, produse de îmbrăcăminte inscripţionate cu mărci protejate fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 1000 lei.

O altă femeie 63 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, oferea spre comercializare în piaţa din comuna Moldoviţa, produse de îmbrăcăminte inscripţionate cu mărci de prestigiu fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 1600 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau  spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, fiind întocmite dosare penale privind infracţiunea de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.