Lupta dintre Lewis Hamilton si Max Verstappen pentru titlul de campion mondial in 2021 a ajuns intr-o etapa cruciala, cu ambii piloti pregatindu-se intens pentru o tripla confruntare extrem de importanta a sezonului curent. Asadar, inaintea confruntarilor pentru Grand Prix-ul francez, stirian si austriac, fanii Formula 1 sunt foarte atenti la modul in care se desfasoara lupta dintre principalii protagonisti ai campionatului din acest an.

Ce spun statisticile?

Cei doi piloti sunt foarte aproape unul de celalalt. Nici Hamilton, nici Verstappen nu au reusit sa obtina vreun punct in ultima confruntare, cea de la Grand Prix-ul Azerbaidjanului, ceea ce inseamna ca Verstappen si-a mentinut avantajul de patru puncte fata de Hamilton dupa Baku. Astfel, Verstappen ramane cu 105 puncte fata de Hamilton care ramane cu 101. Acesta din urma a facut o greseala la evenimentul din Azerbaidjan care l-a costat un loc podium si poate chiar si o victorie, deoarece Verstappen, la randul sau, a suferit o explozie a anvelopelor in timp ce se afla in prima pozitie, cu cinci ture ramase pana la final.

Intre timp, victoria lui Sergio Perez pentru Red Bull in Azerbaidjan a marit diferenta dintre echipa si cea a celor de la Mercedes la 26 de puncta. Astfel, Red Bull a ajuns la un total de 174 de puncte, in timp ce Mercedes a adunat 148, acesta fiind cel mai mic punctaj pe care Mercedes l-a obtinut dupa sase Grand Prix-uri incepand cu 2013.

Toate acestea au adus cateva schimbari si in ceea ce priveste oferta de cote online la pariuri, cu echipele Mercedes si Red Bull in pozitie de favorite.

Cate puncte sunt in joc?

In total, sunt in joc 78 de puncte. Un decurs perfect in cursele ce urmeaza pentru cei de la Hamilton sau Verstappen in urmatoarele trei Grand Prix-uri inseamna 25 de puncte pentru victorie, plus punctul bonus pentru cea mai rapida tura. Acestea ar putea avea un impact decisiv asupra rezultatului final al luptei pentru campionat din acest an. In acelasi timp, orice pas gresit ar putea duce la un esec.

 

Care sunt previziunile?

Mercedes a dominat Grand Prix-ul Frantei atat in 2018, cat si in 2019. Cu toate acestea, seria de victorii a celor de la Red Bull ii face pe cei de la Mercedes sa nu se mai astepte la un avantaj similar in Franta ca in ultimii ani, mai ales dupa ce Red Bull s-a dovedit extrem de rapida pe o gama larga de piste in acest sezon.

Totusi, va fi de vazut daca balanta va inclina din nou spre Mercedes la un traseu normal, după doua circuite de strada in Monaco si Baku.

 

Pentru moment, situatia pare stransa, ceea ce inseamna ca niciuna dintre echipe nu poate fi considerata invingatoare. In acelasi timp, cotele inca fluctueaza, iar cei la Sportingbet ofera sanse aproape egale celor doua favorite, Red Bull si Mercedes, insa trebuie tinut minte ca preferintele si cotele se pot schimba de la o secunda la alta. Toate acestea sunt semne, insa, ca evenimentul va fi unul extrem de interesant pentru fanii Formula 1.

 

Sursa foto: envato.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.