Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se dea examenele naționale, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

Acesta a explicat că “sunt 300.000 de elevi care ar trebui să vină în perioada 2-12 iunie la școală.

„Institutul de cercetare a calității vieții a realizat un material documentat și trebuie să mărturisesc că suunt în consonanță totală cu raționamentul acestor  oameni. Esență materialului e următoare: e imposibil ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să fie aduși la ore în perioada 2-12 iunie, e un mare pericol să fie aduși la examenele naționale. Sunt ”n” argunemte. Gândiți-va că sunt 300.000 de elevi care ar trebui să vină la școală, lăsând la o parte problema cu măști și mănuși. Dacă luăm în calcul ce se întâmplă cu infrastructură, mulți elevi vin la școală făcând naveta. Ce se întâmplă dacă aceștia vor fi contaminați?”

Cum se va realiza recuperare?

„MEC a transmis către inspectoratele școlare un material în care se spune că materia se va reporta pentru anul școlar viitor. MEC trebuie să vină cu o programa clară să spună cum stau lucrurile. Poate ar fi momentul că MEC să gândească să renunțe la teme inutile. Să vină cu precizări ce se întâmplă cu materiile nepredate. E revoltător că un elev de clasa a VII-a să se trezească cu un subiect pe care nu l-a învățat la școală” .

„Un examen în condiții improrii nu va stabili o ierarhie. Politicienii care ii aduc pe elevi în perioada 2-12 iunie își asumă un mare risc” 

„Dacă îi aducem pe acești copii în iunie, când temperaturile vor fi peste 30 grade Celsius, va fi foarte complicat că acești copii să stea 3-4 ore cu masca pe față. Nu știu care va fi randamentul celor două  săptămâni. Ce se întâmplă dacă în timpul examenlor, vor fi nevoiti  să abandoneze examenele pentru că nu vor rezistă. Să stai  trei ore cu masca pe față,cele mai multe săli de clasa nu au aer condiționat. Acel copil va părăsi sala de clasa. MEC trebuie să ia în calcul să fie închise mediile școlare cu rezultate pe care le au elevii. Un examen în condițîi improrii nu va stabili o ierarhie. Pot fi copii de notă 10 care nu pot face un subiect de notă 6. Dar mediile din clasele V-VIII pot fi un criteriu mai obiectiv. Examenele din clasa a XII-a nu au relevanță, pentru că universitățile au alte criterii. Politicienii care ii aduc pe elevi în perioada 2-12 iunie își asumă un mare risc” .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.