Ambasadorul SUA în țara noastră, Hans Klemm, a declarat că este treaba României să asigure atractivitate pentru investitorii americani şi că diplomatul poate doar să încurajeze companiile americane să ia în considerare ţara noastră.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti sursa dcnews.ro

„Un ambasador american poate face foarte puţine lucruri în materie de a convinge o companie americană să investească în România. Aceste decizii ţin de acţionarii companiilor americane. Pot să le încurajez să se uite atent la România, dar în final ţine de România să asigure că mediul de afaceri este atractiv pentru investitorii americani”, a declarat ambasadorul american în cadrul unei întâlniri cu studenţii Universităţii din Bucureşti.

Hans Klemm a mai declarat că liderii politici români de top i-au cerut să pună accentul pe dimensiunea economică dintre România şi SUA, nu doar din motive comerciale, dar şi strategice.

„Preşedintele şi premierul, de asemenea preşedinţii celor două Camere din Parlament, mi-au cerut să pun accentul pe această dimensiune a relaţie noastre bilaterale, dimensiunea economică. Partea română mi-a explicat că nu doar în termeni comerciali şi-ar dori mai multe investiţii americane în România – datorită impactului asupra pieţei muncii – dar văd acest lucru şi în termeni strategici. Prin investiţii americane mai mari care să acopere mai multe domenii ar creşte interesul strategic al SUA mai larg, nu doar în domeniul militar, dar şi comunitatea de afaceri în viitorul României”, a afirmat Klemm.

Despre relaţia dintre România şi SUA, în materie de securitate  ambasadorul american a spus că este excelentă, menţionând că este una din priorităţile mandatului său la Bucureşti. Promovarea democraţiei şi a guvernării deschise reprezintă o altă prioritatea a diplomatului american.

„Acesta este un interes pe care Statele Unite îl împărtăşeşte cu alţi parteneri externi ai României constă în susţinerea consolidării şi construcţiei instituţiilor democratice şi în suportul şi îmbrăţişarea valorilor democratice”, a conchis Klemm.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.