În municipiul Suceava, programul va debuta de la ora 10:00 atunci când la Cimitirul Pacea va avea loc o ceremonie militară și religioasă și vor fi depuse coroane de flori.

Ceremonia militară va fi organizată de Centrul Militar Judeţean Suceava în colaborare cu: Consiliul Judeţean Suceava, Colegiul Naţional Militar „Stefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoşani, Batalionul 634 Infanterie „Petrodava”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava, şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Serviciul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Direcţia Judeţeană de Informaţii Suceava, Primăria Municipiului Suceava.

Paradă militară cu fast

Pe bulevardul Ana Ipătescu, în zona Bisericii „Sfânta Înviere”, pe data de 1 Decembrie, de Ziua Naţională, începând cu ora 12, va avea loc parada militară, iar la finalul defilării se va amenaja o expoziţie de tehnică militară.
Parada militară este organizată de Consiliul Județean, iar la eveniment sunt așteptați reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, Primăria Suceava, dar şi ai partidelor politice, instituţiilor culturale ştiinţifice şi religioase, cadre militare în rezervă, alţi participanţi din societatea civilă.
Pe timpul paradei militare, strada „Nicolae Bălcescu” va fi închisă pe tronsonul – sensul giratoriu de la magazinul „Orange” şi sensul giratoriu de la „Mc Donald’s”.
Programul va continua pe esplanada Casei de Cultură, începând cu ora 14:00, când va avea loc un spectacol folcloric ce va ţine până aproape de ora 18:00, când se vor aprinde luminile în bradul de Crăciun, iar subunităţile MAI se vor retrage cu torţe.
De la ora 18, pe scena din centrul Sucevei îi va încânta pe sucevenii prezenți, trupa românească „Hara”. Aceștia îi vor colinda pe suceveni preț de o oră, iar de la ora 19:00 pe scenă vor urca membrii trupei germane Saragossa Band. De la ora 20, sucevenii nostalgici ai muzicii disco sunt invitaţi să participe la un concert pop al starului german al anilor ’80, Sandra.
Și la Rădăuţi, manifestările legate de sărbătorirea Zilei Naționale a României vor începe la ora 10:30. Rădăuțenii, alături de reprezentanții partidelor politice, ai instituțiilor de învățământ, cât și veterani de război, vor pleca din fața primăriei către Monumentul Eroilor Neamului. După slujba religioasă vor fi rostite alocuțiuni, iar la finalul ceremoniei se vor depune coroane de flori.
Și în Fălticeni, Ziua Națională va fi sărăbătorită cu fast. De la ora 12:00, la Monumentul Eroilor din Piaţa „Nada Florilor”, va avea loc un ceremonial religios, depuneri de coroane de flori şi defilarea unor subunităţi de jandarmi şi pompieri militari de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni şi Detaşamentul Fălticeni al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.