Ministrul PSD al Educației, Liviu Pop, dă vina pe precedenții guvernanți tehnocrați pentru harababura din jurul manualelor școlare.

Într-o conferință de presă susținută luni la ministerul de resort, demnitarul a prezentat soluția de compromis: un compendiu pentru clasa a V-a, care să țină loc pentru nu mai puțin de 12 manuale ce nu au putut fi tipărite până în acest moment.

Totodată, Liviu Pop a ținut să prezinte scuze atât în numele lui, cât și în numele foștilor miniștri tehnocrați ai Educației Adrian Curaj și Mircea Dumitru, întrucât pe vremea acestora a existat altă criză a manualelor (pentru clasa a IV-a), rămasă nerezolvată complet până în ziua de azi.

Pop a amintit că abia pe 3 martie 2016 au fost finalizate programele școlare pentru clasa a patra, elevii din această clasă primind cărțile abia pe 4 noiembrie și 19 decembrie.

În altă ordine de idei, PSD-istul a prezentat costurile cu actualele compendii pentru clasa a cincea: 4 lei pentru tipărirea unui volum, respectiv 14 bani pentru transportul lui. Totalul s-a ridicat la 732.780 de lei.

Aceste compendii vor acoperi materia primelor 8 săptămâni de școală, a precizat Liviu Pop, adăugând că au fost depuse deja contestații față de manualele de la nu mai puțin de 15 discipline, Ministerul Educației reușind să deblocheze 3 dintre ele.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.