Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de reparații și modernizare de pe străzile Sucevei nu merg într-un ritm mulțumitor.

„Lucrăm în funcție de vreme. Vremea încă ne ajută și sper să ne ajute cât mai mult. O lucrare foarte importantă este cea cu reabilitarea rețelelor termice, o lucrare care se mișcă destul de greu, dar spun eu că înaintează încet-încet. Am fost pe străzile din cartierul Zamca. Toată lumea așteaptă strada Grigore Ureche să fie reabilitată, să fie adusă la starea inițială. Mai sunt două traversări de făcut, după care vom putea să asfaltăm și noi”, a spus Lucian Harșovschi.

Acesta a vorbit și despre lucrările de pe strada Traian Țăranu, unde a fost dat ordin de sistare a acestora.
„Lucrările pe strada Traian Țăranu bat pasul pe loc. S-a dat ordin de sistare, de suspendare a acestor lucrări, până se rezolvă problema de legalitate cu Consiliul Județean. Din nefericire, această problemă ține de Primărie, au fost probleme cu comunicările și cu proprietatea și ni s-au pus și bețe în roate de anumite persoane de acolo care fac orice ca să se opună acestei lucrări. Noi spunem că după ședința de CJ de la sfârșitul acestei luni vom avea această proprietate clarificată și vom putea continua lucrările”, a mai spus viceprimarul sucevean.

În schimb, lucrările de reabilitare a statuii ecvestre a domnitorului Ștefan cel Mare, din parcul Șipote, merg într-un ritm mai bun.
„Lucrările la statuie merg destul de bine și la reabilitarea zonei de acolo. Va reabilitată și calea de acces spre statuie. Încă se analizează dacă să se facă și o parcare în zona statuii sau nu. Părerea mea este că nu ar trebui făcută această parcare, pentru că oamenii merg acolo la relaxare, nu să stea între noxele mașinilor, dar vom vedea, în funcție de ce spun specialiștii, pentru că putem face un trotuar pe partea stângă, pe acel drum de acces, să reabilităm cu covor asfaltic cu o porțiune, și restul să o pavăm pentru a fi pietonală”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.