Tânărul Lucian Harșovschi a revenit în biroul de viceprimar al munciipiului reședință de județ după aproximativ două săptămâni de când a fost ales în cadrul Consiliului Local pe această funcție. Acesta a fost anunțat în data de 2 februarie de secretarul Primăriei că poate să își preia funcția.

Lucian Harsovschi

După o serie întreagă de tentative eșuate ale opoziției de a-l schimba pe viceprimarul PSD Garvil Vârvara, la începutul anului 2015, când și consilierii locali din vechiul PNL au conștientizat faptul că sunt în același partid cu Lucian Harșovschi, s-a reușit debarcarea lui Vârvara și alegerea pe această funcție a lui Lucian Harșovschi.

Cu toate că acest lucru s-a întâmplat cu aproximativ două săptămâni în urmă, abia pe data de 2 februarie, tânărul politician a fost anunțat că își poate prelua funcția. Acest lucru s-a întâmplat deoarece secretarul Primăriei Suceava, Ioan Ciutac, a confundat puțin legile și a considerat că aleșii locali sunt tratați precum angajații din privat, „juristul” acționând conform Codului Muncii, în defavoarea Legii aleșilor locali.

Deocamdată, Harșovschi va ocupa un alt birou din clădirea Primăriei, în condițiile în care Garvril Vârvara nu s-a întors din concediu pentru a elibera biroul de viceprimar, iar PNL-ul nu mai poate aștepta până la finalizarea perioadei de concediu, fapt pentru care și-au instalat și al doilea viceprimar.

Reamintim faptul că în acest moment administrația local a munciipiului reședință de județ este condusă de primarul independent Ion Lungu, și doi viceprimari ai Partidului Național Liberal, Ovidiu Doroftei, care are mandatul din 2012 și Lucian Harșovschi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.