CNAIR a înființat 4 noi puncte de control al rovinietelor care au fost puse în funcţiune miercuri în zonele de trecere a frontierei de la Calafat, Nădlac, Turnu şi Săcuieni.

Astfel, CNAIR a ajuns la 86 de puncte fixe de control a valabilității rovinielor pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.

Conducătorilor auto pot verifica valabilitatea rovinietelor pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare.

Șoferii care circulă cu mașina pe drumurile din țara noastră fără a avea rovinietă valabilă pot fi sancționați cu amenzi de până la 4.500 de lei.

 

Unde sunt instalate camerele de supravegere

 

După cum reiese din datele furnizate de CNAIR, cele mai monitorizate drumuri sunt Drumul Naţional 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti), Drumul Naţional 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni), Drumul Naţional 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca) şi Drumul Naţional 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni). Nici cei care circulă pe autostrăzi nu scapă de monitorizare, și anume sunt amplasate camere video pentru verificarea rovinietei la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3).
CNAIR are la dispoziție și 14 video mobile, distribuite pe întreg teritoriul național, „pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”.

 

 

Sursa: www.dcbusiness.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.