Deputatul PSD Emanuel Havrici spulberă mai multe declarații ale președintelui CJ Suceava și susține că acesta n-a discutat cu ministrul Dezvoltării despre necesitățile județului așa cum declară public. De asemenea, Havrici consideră că în dorința de a-și face imagine, Flutur recurge la asemenea declarații.

„Am văzut câteva declarații ale președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, legate de faptul că a avut discuții cu diverși miniștri, printre care și cu ministrul Dezvoltării. Dintr-o discuție avută cu domnul ministru, acesta mi-a comunicat că nu a avut niciodată discuții sau discuții administrative cu președintele Consiliului Județean Suceava. Cred că este bine să lămurim lucrurile, atât la nivel de județ, cât și la nivel local, să înțelegem care sunt fondurile guvernamentale, care sunt cele pe care le alocă Consiliul Județean și care sunt fondurile pe care le alocă administrațiile locale fiindcă, în goana după imagine există tendința de a le amesteca pe toate, de a face un talmeș balmeș. Văd foarte bine că președintele Flutur se laudă cu Centura Sucevei, care este asigurată integral din bani de la Guvern. A venit și ministrul Cuc și a explicat lucrurile acestea. De asemenea, avem drumul național ce leagă Bucovina Istorică de Maramureș, un drum care se finanțează din bani de la Guvern. Avem investiții majore, cum sunt și cele din Câmpulung Moldovenesc, adică Pârtia de schi de la Rarău, ultima tranșă fiind asigurată chiar anul trecut  de Guvernul PSD”, a subliniat deputatul PSD.

Acesta este de părere că fiecare ar trebui să își asume ce a făcut.

„Există investiții care se fac: la nivel național, la nivel de Consiliu Județean și la nivel de unitate administrativ teritorială, iar fiecare ar trebui să își asume exact ceea ce a făcut. Nu am discutat niciodată ceea ce face Consiliul Județean, adică felul în care arată drumurile județene. Să o luăm de la Frasin, că răspund de această zonă, până în partea cealaltă spre Broșteni. Nu vorbim de cum arată drumul spre Izvoarele Sucevei, că mi-e greu să mă văd cu organizația de acolo că trebuie să merg cu vitezele a I-a și a II-a. Nu vreau să vorbesc eu despre ceea ce ar trebui sau nu ar trebui să facă Consiliul Județean. În același timp, este foarte, foarte ciudat, să vii să îți asumi ceea ce face Guvernul României: drumuri naționale, cum este și centura Sucevei, pârtia de schi din Câmpulung, cei  200 de miliarde de lei vechi, alocați prin PNDL pentru școlile din Câmpulung Moldovenesc – sunt bani guvernamentali. Efortul nostru, al parlamentarilor suceveni și, implicit al președintelui Ioan Stan, s-a concentrat foarte, foarte mult pe aceste investiții. Nu este niciun primar, indiferent de culoare politică, care să nu aibă o investiție, măcar prin PNDL. În continuare se vor aloca bani pentru  dezvoltarea locală, conform actualului buget, undeva la 10 miliarde de lei, bani pentru care, noi, în mod legal, adică în cadrul grupului parlamentar al PSD, ne vom bate în așa fel încât o sumă importantă  să ajungă în județul Suceava”, a mai spus Emanuel Havrici.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.