Emanuel Havrici, deputat PSD de Suceva, susține că în acest moment municipiul Suceava are cu mult mai puţine spaţii verzi pe locuitor decât minimul stabilit de Uniunea Europeană. Administrația locală a făcut demersuri ca Parcul Șipote să fie transferat la Primărie, dar Havrici crede că o dată cu transferul acestui parc în administrarea municipaltității acesta va fi transformat în spaţii pentru activităţi comerciale, de distracţii sau de locuit.
Deputatul de Suceava a afirmat că directiva Uniunii Europene prevede un minim pentru fiecare locuitor de 2,5 mp de spatiu verde. În anul în care Ion Lungu a preluat conducerea primăriei era aceasta normă, dar acum spatial verde alocat cetățenilor orașului este de 1,9 mp.
Havrici a spus că nu ştie care au fost motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie.
Cum au fost repartizate aceste spaţii verzi, cine le-a concesionat, cum s-au închiriat, cum s-au redus în municipiul Suceava nu e o problemă care să mă privească, dar îi priveşte pe oamenii care locuiesc în Suceava”, a spus deputatul.
Social democratul a precizat că multe dintre aceste spaţii verzi au mers către domeniul comercial, pentru diverse interese.
Emanuel Havrici a ţinut să menţioneze că parcul Şipote a fost înfiinţat ca o zonă de agrement şi, totodată, un spaţiu de oxigen pentru locuitorii Sucevei.
„Parcul Şipote, atunci când a fost înfiinţat, a fost gândit ca o zonă de agrement şi un spaţiu de oxigen pentru municipiul Suceava. El nu a fost gândit niciodată pentru a fi transformat într-un spaţiu comercial, într-un spaţiu de distracţii sau într-un spaţiu de joacă sau de locuit” a spus Havrici.
El a mai arătat că nu vede în proiectul de preluare a acestui parc ce gânduri are Primăria Suceava.
„Intrând drept spaţiu verde în Suceava, dă voie ca celorlalte spaţii verzi să li se dea alte destinaţii”, a atras atenţia Havrici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.