Curăţenia este un principiu esenţial pentru fiecare dintre noi, mai ales că ne ajută să ne menţinem sănătatea, ne ajută să ducem o viaţă curată şi igienizată. Atunci când vine vorba de igienă, vine vorba şi de utilizarea prosoapelor, fie că sunt de baie, că sunt pentru spălarea feţei sau pentru uscarea mâinilor. Dar, niciodată oamenii nu se gândesc că lipsa de îngrijire şi a unui prosop de baie poate face o întreagă familie să fie bolnavă.

Igiena prosoapelor de baie

Unor oameni le place să reutilizeze prosoapele de baie în timp ce alţii folosesc un prosop de baie o singură dată, după care îl pun la spălat şi la curăţat. Clătirea prosoapelor de baie nu elimină mirosurile sau murdăria, ci ajută la menţinerea şi înmulţirea bacteriilor, care se pot duce cu mult mai departe de locul în care ţinem prosopul de baie. Unii folosesc prosoapele de baie de mai multe ori, fie pentru că simt că nu sunt murdare, fie urăsc rufele proaspăt uscate şi încearcă să ducă un stil de viaţă aparte.

De exemplu, atunci când o persoană exersează şi face sport are tendinţa de a transpira mai mult şi în esenţă de a se clăti mai bine, ceea ce înseamnă că un prosop de baie nespălat nu va face decât să irite pielea şi să cauzeze descompuneri ale celulelor de piele. Dacă se crede că prosopul de baie mai este bun pentru o altă utilizare, atunci acesta trebuie cu siguranţă spălat, trebuie uscat şi călcat. Asigurarea că prosopul de baie este uscat este cel mai bun mod de a nu permite mucegaiului să se dezvolte. Iar dacă acest lucru se întâmplă, o ceaşcă de oţet sau una de amoniac este cea mai bună soluţie pentru a elimina şi a preveni formarea acestuia în viitor. Acest lucru ajută la eliminarea mirosului de mucegai, oferind prosopului un miros proaspăt de nou.

De altfel, atunci când oamenii se cazează în hoteluri sau pensiuni trebuie să acorde o mai mare atenţie igienei, să se asigure că locaţia în care sunt cazaţi este dezinfectată, că este dotată corespunzător cu dozatoare de săpun, cu dispensoare de hârtie, cu uscătoare de mâini, cu săpunuri lichide, aparate anti insecte sau cu prosoape de hârtie şi implicit odorizante de baie, care înlătură mirosul garantat. În materie de produse de igienă, Higiene Lacroix susţine curăţenia şi oferă o gamă variată de echipamente, consumabile şi produse pentru casă şi nu numai.

Curăţenia la puterea x înseamnă implicit şi cleaning, mentenanţă, atât din punct de vedere al analizei factorilor de igienă, cât şi din punct de vedere al menţinerii unei vieţi curate şi sănătoase pentru familie, pentru cetăţeni şi pentru întreaga civilizaţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.