Ziua Holocaustului în România a fost marcată în data de 10 octombrie și la Liceul Tehnologic Cajvana.

Directorii liceului, profesorii de istorie, Robu Nicolae, respectiv Ciotu Iulian, au organizat cu acest prilej activități pe această temă, prezentând materiale informative despre holocaustul organizat de naziști.
În deschiderea activităţii, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor care au pierit datorită politicii fasciste de discriminare rasială, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urmând apoi o scurtă evocare a profesorului Ciotu Iulian a momentelor importante ale acţiunilor întreprinse de statul german împotriva populaţiei evreieşti.
Elevii au fost apoi invitaţi să participe la un program special dedicat acestei pete negre a istoriei umanităţii, urmărind o prezentare ppt intitulată “Holocaust” realizată de domnul director coordonator Robu Nicolae, şi un colaj de fotografii despre viaţa copiilor în cel de-al doilea război mondial. Au fost foarte impresionați de tratamentul inuman la care au fost supuse victimele regimului criminal nazist.

cajvana - holocaust
Activitatea desfășurată în cabinetul de istorie al liceului s-a încheiat cu vizionarea filmului “Pianistul” şi vernisajul miniexpoziţiei de postere – grafică realizată de profesorul Seserman Traian-Ioan.
“Vorbim despre Holocaust pentru a cunoaşte istoria acestuia, dar mai ales pentru a înţelege că pentru binele prezent şi viitor avem datoria, să cultivăm în fiecare din noi, dar şi în jurul nostru, valori ca respectul şi toleranţa, să ne ferim de prejudecăţi şi stereotipii, fiind normal sa respectăm religia şi modul de viaţă ale fiecăruia” a concluzionat domnul profesor de istorie Robu Nicolae, directorul coordonator al liceului Tehnologic Cajvana.
“De asemenea, avem responsabilitatea să ne amintim de Holocaust pentru a comemora victimele, pentru a condamna şi a respinge o ideologie ucigaşă şi rasistă și, nu în ultimul rând, pentru a cinsti persoanele care şi-au păstrat umanitatea, într-un timp al antiumanităţii.” a declarat acesta.
Prof. înv.primar Seserman Lidia Loredana
responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.