Știm deja despre marele scandal care se învârte în jurul firmei de procesare lemnoasă ce își desfășoară activitatea și în județul nostru.

Ceea ce nu știam încă este că, „în decursul activității sale, firma a colaborat cu mai multe firme fantomă care au tăiat păduri ilegal. De asemenea, a cumpărat ilegal de la acestea materie primă”, a declarat Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu.

Aceste firme sunt într-adevăr firme fantomă pentru că imediat ce au încheiat colaborarea cu Holtzindustrie Schweighofer, și-au sistat activitatea, la fel de brusc precum au și început-o.

Fabrica de la Rădăuți încă nu ar fi în vizorul Ministrului Mediului, deocamdată fiind vorba despre fabrica de la Covasna, însă suspiciunile există. La urma urmei este aceeași umbrelă austriacă ce a făcut afaceri avantajoase, doar unilateral, cu România, deci orice este posibil. În prezent fabrica se desfășoară pe o suprafață de 50 de hectare și procesează, pe hârtie masă lemnoasă provenită doar în proporție de 40%, din România.

Este cunoscut faptul că în zona din apropierea fabricii, oamenii sunt nemulțumiți și că există destule speculații la adresa companiei austriece. Rămâne de văzut dacă speculațiile se vor dovedi întemeiate, pentru că, deocamdată, nimeni nu pare să-i deranjeze cu prea multe controale.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.