Organizația non-guvernamentală Agent Green a publicat în data de 5 martie un studiu privind performanța companiilor multinaționale de prelucrare a lemnului ce activează în România.

Scopul studiului a fost acela de a afla care dintre cele 11 companii evaluate a implementat măsuri concrete de combatere a fenomenului tăierilor ilegale și, în special, pentru o mai bună protecție a parcurilor naționale din România. Au fost evaluate următoarele criterii, toate fiind îndeplinite de Holzindustrie Schweighofer:

  • Nu acceptă lemn din pădurile virgine.
  • Nu acceptă lemn din zonele tampon ale parcurilor naționale.
  • Nu acceptă lemn tăiat ilegal din România sau din alte țări.
  • Arhitectura strictă de securitate și echipele de due diligence asigură un mod de lucru al companiei în conformitate cu reglementările europene privind lemnul (EUTR) și cu legislația silvică din România.
  • Asigurarea unui lanț de aprovizionare trasabil și transparent.
  • Publicarea zonelor de exploatare a lemnului, dovedind astfel proveniența legală a întregii cantități de masă lemnoasă prelucrată.
  • Politica porților deschise: după o înscriere inițială, ONG-urile pot vizita fabricile companiei în orice moment, chiar și fără anunțuri prealabile.

Michael Proschek-Hauptmann, director de Conformitate și Sustenabilitate Holzindustrie Schweighofer: „Ne bucură această apreciere a eforturilor noastre de a asigura o industrie sustenabilă a lemnului în România, mai ales că această recunoaștere vine de la o organizație de mediu care ne-a monitorizat atent și critic ani de zile. Pentru noi, este o motivație să continuăm pe calea pe care am ales-o și să progresăm și în ceea ce privește depozitele noastre de material lemnos. Deși nu desfășurăm activități de exploatare forestieră, unul dintre scopurile noastre declarate este să sprijinim – în măsura posibilităților noastre – statul și societatea civilă în lupta lor împotriva tăierilor ilegale.”

Informații suplimentare:

www.agentgreen.ro/cele-mai-mari-fabrici-de-procesare-lemnului-spun-nu-lemnului-din-parcurile-nationale-si-din-padurile-virgine/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.