Educația reprezintă pentru Holzindustrie Schweighofer, alături de sfera socială, domeniul sănătății și al mediului,  unul dintre pilonii centrali ai programului  de responsabilitate socială.

Pe lângă dezvoltarea școlii profesionale din Moinești (jud. Bacău) și a programului ,,Școală după școală” din Reci (jud. Covasna), dar și prin sprijinirea studenților merituoși prin programul de burse derulat în trei din cele mai importante centre universitare (Suceava, Brașov și Cluj), Holzindustrie Schweighofer își aduce o contribuție majoră și la dotarea cu echipamente de ultimă generație a laboratoarelor de cercetare ale facultăților de silvicultură din țară.

Holzindustrie Schweighofer, contribuție majoră la dotarea laboratoarului de biometrie forestieră din cadrul USV

Holzindustrie Schweighofer, contribuție majoră la dotarea laboratoarului de biometrie forestieră din cadrul USV

La Suceava, în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” unde funcţionează unul dintre cele mai performante laboratoare de biometrie forestieră din Europa de Est, compania a contribuit, în ultimii ani, la achiziționarea mai multor instrumente moderne în valoare de peste 35.000 euro.

Acestea  sunt folosite atât de studenți cât și de cadrele didactice în activitatea lor continuă de învățare, cercetare, inovare și dezvoltare. Holzindustrie Schweighofer apreciază că o bază materială modernă reprezintă un punct de plecare pentru performanțe înalte în domeniul cercetării dar și în proiecte cu aplicabilitate imediată în beneficiul comunității locale.

One Response

  1. Raluca

    Nu credeți ca ” valoroasa” donație a austriecilor,adică 35 000 de euro!!!,putea fi prezentată după aniversarea bătăliei de la Podul Înalt si după programul aniversarii lui Eminescu?Presupun ca sunteți ziaristi romani?!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.