După patru luni de la implementare, sistemul Timflow de monitorizare prin GPS a transporturilor de buștean a primit o actualizare importantă: utilizatorii înregistrați pe www.timflow.com au acces direct la toate transporturile de buștean livrate la o anumită fabrică într-o anumită dată, doar alegând data și destinația respective. Actualizarea este o măsură fără precedent în industria românească a lemnului – nicio altă companie nu mai oferă același grad de transparență pentru public.

În aprilie 2017, Holzindustrie Schweighofer a implementat Timflow, un sistem GPS pentru monitorizarea transparentă a livrărilor de buștean, unic în industria Europeană a lemnului. Sistemul reprezintă măsura centrală a planului de acțiuni al companiei pentru lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale din România și permite monitorizarea completă a parcursului transporturilor, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Informațiile colectate, care includ datele GPS și fotografii ale încărcăturii, sunt disponibile publicului la www.timflow.com. Accesibilitatea datelor a fost extinsă semnificativ prin dezvoltarea sistemului, pentru maximizarea transparenței.

 

Cu Timflow 2.0, livrările de buștean sunt transparente pentru toată lumea

 

Înainte, persoanele interesate trebuiau să cunoască data de livrare și numărul de înmatriculare al camionului pentru a putea accesa datele specifice ale livrării de buștean. Prin ultima actualizare a sistemului Timflow, procesul de obținere a acestor date a fost simplificat semnificativ: doar selectând fabrica și data de interes, utilizatorii înregistrați pot obține toate informațiile despre toate camioanele care au livrat bușteni la fabrica și data respectivă. Această ofertă este absolut unică în industria românească.

 

Bine primit de furnizori

 

De pe 3 aprilie 2017, Holzindustrie Schweighofer a cerut tuturor furnizorilor să participe la sistemul Timflow. Foarte puțini dintre aceștia au decis să nu participe și, drept urmare, au fost excluși din lanțul de aprovizionare a companiei. În prezent, 660 de camioane sunt echipate cu dispozitivele GPS. În fiecare zi, o medie de 91 de transporturi sunt verificate la porțile fabricilor Holzindustrie Schweighofer, controalele însumând 7 ore pe zi pentru fiecare fabrică. Dan Bănacu, General Manager, Holzindustrie Schweighofer România: „Efortul a meritat, cu siguranță. Încă de la implementare Timflow a fost bine receptat de furnizorii noștri. Până în prezent nicio livrare nu a trebuit sa fie respinsă; doar în foarte puține cazuri furnizorilor li s-a reamintit că trebuie să înregistreze fotografii ale încărcăturii de o calitate mai bună.”

În total, aproximativ 130.000 de euro au fost investiți în dezvoltarea și implementarea sistemului Timflow. Alături de Timflow, utilizat în prezent doar de Holzindustrie Schweighofer, sistemele SUMAL și Inspectorul Pădurii rămân, desigur, vitale pentru o industrie a lemnului transparentă și sustenabilă în România.

 

Cum funcționează Timflow?

 

Timflow este un sistem bazat pe GPS pentru monitorizarea rutelor camioanelor care transportă buștean. Fiecare camion ce livrează buștean trebuie să fie echipat cu un dispozitiv GPS. Șoferul trebuie să fotografieze încărcătura de buștean la punctul de încărcare. Atunci când camionul ajunge la fabrică, angajații Holzindustrie Schweighofer verifică ruta transportului după datele GPS și compară fotografiile cu încărcătura livrată. Neregulile, precum devierile inexplicabile de la traseu ori discrepanțele dintre fotografii și încărcătura livrată, sunt investigate imediat iar, dacă este necesar autoritățile sunt notificate fără întârziere.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.