Holzindustrie Schweighofer salută atenția pe care Guvernul României o acordă pentru a asigura o industrie forestieră sustenabilă.

Ieri, primministrul Sorin Grindeanu a discutat subiectul în cadrul întâlnirii desfășurate la Viena cu companiile austriece active în România. Holzindustrie Schweighofer exprimă pe această cale întregul său sprijin față de eforturile Premierului.

Potrivit unui comunicat al Holzindustrie Schweighofer, respectarea legislației românești și europene, inclusiv Codul Silvic, o politică de afaceri etică și solidă, precum și transparența și deschiderea spre dialog cu părțile interesate, sunt câteva din valorile pe care compania și le-a asumat.

De asemenea, Holzindustrie Schweighofer susține declarația primministrului despre importanța legalității provenienței lemnului și deja a implementat o soluție puternică în acest sens, depășind cerințele legale în vigoare. Astfel, Holzindustrie Schweighofer își reiterează angajamentul asumat nu numai printr-un sistem complex de control al achizițiilor de lemn, ci și prin soluția Timflow, un sistem inovativ de urmărire prin GPS dedicat monitorizării buștenilor, unic în Europa.

Fiecare dintre camioanele care transportă bușteni către fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer este echipat cu un dispozitiv GPS care permite înregistrarea cu precizie a rutei parcurse, de la locul de încărcare până la poarta fabricilor, unde toate informațiile sunt verificate. Pentru a asigura o transparență maximă, setul de date pentru fiecare transport este făcut public, pe www.timflow.com. Utilizatorii înregistrați pot vedea înregistrările GPS și fotografiile transporturilor ajunse la destinație. De asemenea pot solicita avizul de însoțire și documentele de proveniență. În plus, utilizatorii pot raporta nereguli sau suspiciuni despre anumite transporturi către experții de conformitate ai Holzindustrie Schweighofer, care vor analiza imediat și vor comunica autorităților dacă s-au descoperit nereguli.

Ca o consecință a angajamentului asumat de a lupta împotriva tăierilor ilegale de lemn, Holzindustrie Schweighofer își bazează abordarea pe dialog constructiv cu ONG-urile. O altă măsură relevantă a planului de acțiune pentru o industrie sustenabilă a prelucrării lemnului este dialogul structurat cu ONG-ul românesc Agent Green. Obiectivul clar: protejarea pădurilor virgine și cvasi-virgine din România. Acum Holzindustrie Schweighofer va dispune re-evaluarea suprafețelor împădurite deținute de companie. Grupul Schweighofer va încredința această evaluare unor experți de renume, recomandați de către organizația de mediu non-guvernamentală Agent Green. Grupul Schweighofer deține 14.666 ha de pădure în România, în zone precum Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamț și Suceava. Holzindustrie Schweighofer se angajează să protejeze pădurile virgine și cvasi-virgine acolo unde îi stă în putere și poate face acest lucru în pădurile pe care le deține.

În ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, Holzindustrie Schweighofer este o companie responsabilă dedicată alăturării sale și sprijinirii autorităților și ONG-urilor în lupta împotriva tăierilor ilegale de lemn.