Hora Bucovinei, un eveniment devenit deja tradiție, a adunat anul acesta aproximativ 40.000 de persoane, la Bucșoaia. Fiind unul dintre cele mai așteptate manifestări, organizatorii au hotărât ca anul acesta evenimentul să se desfășoare timp de două zile, lucru ce i-a bucurat pe bucovineni, dar și pe turiștii care au ajuns aici.

Astfel, evenimentul a debutat sâmbătă, 21 mai, când participanții au fost invitați să viziteze stânele amenajate aici, să participe la măsura oilor sau să petreacă până seara târziu alături de bacii de la stâne.

DSC_0669

 

 

 

 

 

 

 

Ziua de duminică a debutat cu parada celor mai frumoși cai din Bucovina, paradă ce a fost deschisă chiar de primarul orașului Frasin, Marinel Bălan, unul dintre principalii „vinovați” de reușita acestui eveniment.

DSC_0593

 

 

„Bucovina s-a mândrit întotdeauna cu portul popular, cu bucatele de aici, cu meșteșugurile și cu tradițiile noastre. Astăzi, parcă toate aceste obiceiuri sunt mai vii ca niciodată. Am spus-o și o mai repet: fără sprijinul Consiliului Județean Suceava acest eveniment n-ar fi fost posibil. Îi mulțumesc, în numele tuturor celor care iubesc Hora Bucovinei, președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor”, le-a transmis Marinel Bălan celor prezenți.

DSC_0646

La rândul său, președintele Consiliului Județean a spus că asta înseamnă de fapt Bucovina, subliniind faptul că pe dealul din apropiere este un steag al României.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să organizăm acest eveniment. Asta înseamnă Bucovina. Sunt peste 40.000 de participanți, record istoric, în condițiile în care în 2011 au fost peste 12.000. Mergem mai departe pentru anul viitor și le mulțumesc tuturor celor care au trudit pentru acest eveniment, dar și celor care au venit alături de noi”, a declarat Nechifor.

 

DSC_0643

 

 

 

 

 

Invitatul special de anul acesta a fost cunoscutul interpret de muzică populară, Nicolae Furdui Iancu, pe scenă evoluând și mai multe ansambluri din județ, precum și interpreți îndrăgiți din Bucovina.

DSC_0771

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.