Consiliului Județean organizează în perioada 12-13 mai cea de-a zecea ediție a Horei Bucovinei, la Frasin, în Tabăra Bucșoaia.
Potrivit șefului administrației județene, Gheorghe Flutur, în acest an participanții vor veni în tabără de sâmbătă, urmând ca duminică ansambluri și cântăreți din Basarabia, Nordul Bucovinei, Transilvania, dar și Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” să urce pe scenă.

Sunt invitate provinciile istorice, Basarabia, Nordul Bucovinei, Transilvania care vor fi prezente la acest eveniment, dar și reprezentanții minorităților din județul Suceava, Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu”, dar și ansambluri tradiționale din județ”, a declarat Flutur.

Acesta a precizat că evenimentul va debuta cu parada portului popular, iar cu ocazia acestui eveniment se va pune în evidență hora tradițională de altă dată.

La final președintele CJ Suceava i-a invitat pe consilierii locali să vină la acest eveniment îmbrăcați în costume populare ca mesaj de păstrare a tradițiilor și obiceiurilor din zonă.

Ziua de duminică îi va avea ca invitați pe Tudoreș Ungureanu și Grupul „Ștefan Vodă” din Chișinău, Grupul folcloric „Dor Bucovinean” din Cernăuți și Dumitru Dobrican și „Dănțăușii”, din Groși, Maramureș.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.