„Horodnicenii Sucevei în zi de sărbătoare”, evenimentul mult așteptat de întreaga comunitate a avut loc duminică, 16 iunie, în curtea Căminului Cultural Rotopănești. Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei și Consiliul Local Horodniceni.

Astfel, jocul și voia bună au început în jurul orei 13:00, când pe scenă au urcat mândri copilașii de la Școala Gimnazială din Horodniceni. Micii artiști au dat dovadă că viitorul este promițător și și-au încântat publicul prin cântece, dansuri și poezii. De altfel, după cum a precizat directorul unității de învățământ, prof. Ionela Iacob, artiștii locali trebuie promovați înainte de toate, întrucât sunt fiii satului și continuitatea comunității.

Primul gospodar al comunei, primarul Neculai Florea a anunțat cu mândrie momentele artistice ale copiilor susținând, la rându-i, că elevii trebuie promovați și susținuți, întrucât ei duc numele comunei mai departe. În fapt, Neculai Florea știe că valorile ce trebuie promovate sunt mai aproape de noi, sunt acasă, în locul în care tradițiile sunt duse mai departe, iar respectul și armonia încă mai sunt prezente.

Edilul a precizat că intenționează să ducă mai departe această tradiție, întrucât după muncă trebuie neapărat să vină și o petrecere.

Primii oameni ai comunei, nașii spirtituali a 43  de cupluri de aur

 

În zi de sărbătoare, au fost premiate cuplurile care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie și care reprezintă un model pentru tinerii din ziua de azi.

Astfel, cei care au reușit să stea împreună o viață de om, i-au rugat pe primar și pe soția sa să le fie nași spirituali. Zis și făcut! Familia Florea „s-a înarmat” cu lumânările necesare cununiei, iar preotul din satul Rotopănești a oficiat slujba reînoirii jurămintelor.

După oficierea slujbei, primarul Neculai Florea le-a oferit celor 43 de cupluri de aur câte un coș mare de flori și câte o diplomă, în semn de recunoștință și apreciere.

Cuplurile de aur din comuna Horodniceni, premiate de către primarul Neculai Florea!

Publicată de suceavalive.ro pe Duminică, 16 iunie 2019

 

Elevii și profesorii, motivați să obțină rezultate remarcabile

 

Edilul a înțeles că educația este importantă pentru societate și a decis să-i premieze, atât pe elevii care au obținut rezultate remarcabile, cât și pe dascălii care i-au îndrumat. Astfel, elevii Școlii Horodniceni au primit recompense bănești pentru efortul depus pe parcursul anului școlar și cum acest lucru nu ar fi fost posibil fără profesorii dedicați, edilul a decis că și aceștia trebuie să primească câte un stimulant financiar.

Pentru Ziua comunei Horodniceni, organizatorii au gândit un program artistic menit să introducă în atmosfera de sărbătoare întreaga comunitate și să satisfacă gusturile și preferințele tuturor celor prezenți. Astfel,  după ce „treburile administrative” s-au terminat, pe scena amplasată în curtea Căminului Cultural din satul Rotopănești au urcat Ansamblul „Arcanul” USV, acompaniați de Călin Brăteanu. Aceștia au oferit publicului un adevărat spectacol de muzică și dansuri populare.

Pe parcursul zilei, buna dispoziție a fost întreținută de Ansamblul Obcina Stânișoarei și de artiștii Eusebiu Gafița, Nicoleta Chichiriță, Georgiana Manole, Ana Țăran, Doina și Ciprian Petroaie. De la ora 17:00, atmosfera a fost întreținută de profesioniștii de la Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, care, timp de două ore a oferit un spectacol de neuitat pentru cei care au ales să fie la Rotopănești.
Trebuie precizat că manifestările s-au încheiat cu un show latino susținut de DJ Richy B și de unul cu muzică Disco susținut de DJ Killer.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.