Poliţiştii Postului de poliţie Sadova au fost sesizaţi luni, 29 septembrie, la ora 09.00, de un bărbat de 33 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, despre faptul că în perioada 27 – 29 septembrie, folosind cheile lăsate în loc nepotrivit de muncitorii care lucrau la imobil, persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă în construcţie din localitate și au sustras ustensile mecanice în valoare de circa două mii de lei.

 

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Deşi în mod repetat poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, se constată că în continuare cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite. De asemenea, în casele nelocuite aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care, în mod inevitabil, atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt.

Mai mult decât atât, unii proprietari depozitează cheile de acces în locuinţă în locuri improprii, în exteriorul locuinţelor, sub preşuri, în cuie montate pe pereţi, sub diverse obiecte, etc.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

Nu depozitaţi cheile în spaţii improprii!

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.