Sâmbătă, iunie, 2013, în continuarea cercetărilor privind comiterea infracţiunilor de furt, comise în perioada 31.05-01.06.2013, în dauna părților vătămate C. George și a unei societăţi comerciale, au fost identificaţi autorii în persoana numiţilor S. Zobar, de 28 ani, H. Claudiu, de 23 ani și T. Costel, de 32 ani, toţi din comuna Pătrăuţi.

Reamintim că la 1 iunie 2013, ora 06:20, C. George, de 84 ani, din comuna Todireşti, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au pătruns în gospodărie, de unde i-au sustras mai multe păsări.

La fața locului s-a stabilit că în noaptea de 31.05/01.06.2013, persoane necunoscute, prin forțarea ușii de acces în locuinţă (casă bătrânească) au pătruns în interior, unde au răvășit mai multe lucruri, de unde partea vătămată nu reclamă sustragerea vreunui bun, iar dintr-o anexă tip coteț, au sustras circa 24 de găini de diferite rase și culori, valoarea prejudiciului fiind estimat la 500 lei.

La aceeaşi dată, poliţia a fost sesizată de către R. Elena, de 60 ani, din aceeaşi localitate, gestionară la o societate comercială, cu punct de lucru în comuna Todirești, sat Costâna, despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns și în magazinul aparținând societății, situat la aproximativ câteva sute de metri de locuința sus menționată, de unde au sustras mai multe bunuri,produse alimentare şi nealimentare şi băuturi, în valoare de circa 1.500 lei.

Pe 7 iunie 2013, s-a dispus începerea urmăririi penale față de învinuiţi și în urma solicitării, instanța de judecată a aprobat efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința acestora.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare din data de 08.06.2013, la domiciliul lui H. Claudiu și S. Zobar, au fost identificate mai multe bunuri de natură a-i presupune ca fiind autorii faptelor. De asemenea la locuința lui S. Zobar au fost identificate și ridicate două cabaline (masculi) din rasa roib metis, care provin din furturile comise în dauna părților vătămate L. Floarea și B.  Lazăr, ambii din comuna Verești.

H. Claudiu și S. Zobar au fost audiați în calitate de învinuiți şi au fost reținuți pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat. Inculpaţii au fost  introduși în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. T. Costel se sustrage cercetărilor, urmând a se propune măsura  arestării preventive în lipsă și față de acesta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.