În urma măsurilor operative desfăşurate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Vadu Moldovei, ieri, 29 august, a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Râşca şi s-a stabilit că este autorul a două infracţiuni de furt calificat, înregistrate în evidenţa dosarelor penale cu autori necunoscuţi.

În sarcina acestuia s-a reţinut că în noaptea de 18 spre 19 august, în jurul orei 01.00, a pătruns fără drept în curte şi apoi prin efracţie în garajul unui bărbat de 38 ani, din aceeaşi localitate, de unde a sustras bunuri în valoare de 5 mii de lei, fiind ajutat de un minor de 17 ani, din aceeaşi localitate, care i-a asigurat paza locului faptei, iar în noaptea de 24 spre 25 august, în jurul orei 23.30, a pătruns fără drept în curtea unui bărbat de 64 ani, din comuna Râşca, dintr-o magazie sustrăgând scule în valoare de 7 sute de lei.

Prejudiciul în valoare totală de 5.700 lei a fost recuperat în totalitate. În baza probatoriului administrat, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 ore a învinuitului, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. A fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Învinuitul minor este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.