Polițiștii din județul Suceava au reușit să-i identifice pe autorii unor furturi, la puțin timp după ce acestea au fost comise. Se pare că randamentul angajaților MAI este în continuă ascensiune.

În data de 26 martie, un bărbat de 43 ani, din municipiul Suceava a sesizat prin 112, faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate personală, fără numere de înmatriculare. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că autoturismul în cauză se afla parcat în dreptul imobilului de pe strada Jean Bart, de aproximativ un an de zile, fără plăcuțe de înmatriculare, fiind radiat din circulație. Reclamantul a trecut pe lângă autoturismul său și a constatat că mașina a dispărut din locul în care se afla parcat. Valoarea totală a prejudiciului este de 1.000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, autoturismul a fost găsit în incinta unui punct de lucru colectare fier vechi, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, unde a fost predat de către un bărbat de 29 ani, din municipiul Suceava, afirmând că mașina este radiată și nu mai deține acte pentru aceasta. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În cursul aceleiași zi, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, în timp ce executa serviciul în extravilanul comunei Hânțești, pe raza Cantonului Silvic Pleșa – Ocolul Silvic Adâncata, l-a depistat pe un bărbat de 22 ani, din comuna Hânțești, care transporta 10 bucăți lemn lucru rășinoase în lungime de 3 metri fiecare, având diametre cuprinse între 20 și 30 cm cu un atelaj hipo. Cu privire la proveniența materialului lemnos, bărbatul a declarat că le-a sustras din stiva de lemne a societăţii din Adâncata, cu intenția de a le valorifica. S-a procedat la inventarierea celor 10 bucăți de material lemnos de către organe silvice, stabilindu-se un volum de 1,41 mc lemn lucru rășinoase, valoarea fiind estimată la circa 400 lei. Din primele cercetări rezultă că suspectul a mai sustras din același loc 4 bucăți lemn lucru rășinoase, pe care le-a depozitat la domiciliu. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, ce urmează a fi soluţionat procedural.

În urma continuării cercetărilor în cauză privind furtul comis de autori necunoscuţi în perioada 15 – 18 martie din șantierul stației de epurare din comuna Frătăuții Vechi, s-a stabilit că împreună cu C. Ionuț şi F. Petrică, la comiterea infracțiunii de furt calificat a participat şi L. Constantin, de 32 ani, din comuna Dorneşti. Poliţiştii Secției 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în cooperare cu poliţiştii Serviciului Rutier, au oprit în trafic un autoturism, pe raza comunei Dărmănești. Cu această ocazie, în autoturism au fost identificați L. Constantin şi C. Ionuț, fiind preluați de către poliţişti și conduși la sediul secției de poliție pentru cercetări. De asemenea, s-a stabilit că, la comiterea infracțiunii a participat și F. Petrică din comuna Dornești, acesta prezentându-se la Secția 4 Poliției Rurală Gălănești, cu avocat ales, în vederea audierii. Prejudiciul a fost stabilit la suma de 175 de mii de lei. În urma probatoriului administrat, s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 ore a celor 3 învinuiți, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, la 27 martie.

În cauză se efectuează cercetări față de cei trei, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cauza urmând a fi soluționată procedural.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.