Odată cu apropierea sezonului cald, cetăţenii vor utiliza mai des ca mijloc de transport sau doar pentru activităţi de recreere bicicletele. Pe lângă aspectele benefice, utilizarea bicicletelor presupune şi anumite atitudini comportamentale cu componentă preventivă care trebuie adoptate.

În primul rând cei care merg pe bicicletă trebuie să respecte legislaţia rutieră şi să ia toate măsurile necesare pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutier.

Un alt lucru care trebuie însă avut în vedere este şi modul de asigurare a bicicletelor, cetăţenii trebuind să respecte câteva reguli minime pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni de furt.

Poliţiştii recomandă ca bicicletele să fie depozitate doar în spaţii închise şi asigurate cu sisteme de siguranţă. Nu lăsaţi bicicletele nesupravegheate în parcuri sau înafara magazinelor, pentru că, prin natura lor, reprezintă o ţintă uşoară pentru hoţii care îşi pot asigura imediat scăparea, deplasându-se chiar cu obiectul infracţiunii – respectiv bicicleta în cauză.

Asiguraţi blocarea roţilor cu lanţuri speciale şi alte sisteme de siguranţă, şi nu depozitaţi bicicletele în zone neiluminate, în scări de bloc, mai ales dacă nu sunt prevăzute cu interfon.

Nu uitaţi să păstraţi documentele de achiziţie şi alte date de identificare a bicicletelor.

În acest week-end au fost deja înregistrate două infracţiuni de furt a unor biciclete.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.