Tineri politicieni din toată țara, aleși în structuri ale administrației locale, s-au întâlnit la București, la prima întâlnire a Asociației Naționale a Tinerilor Aleși Locali din România.

Din această structură fac parte aleși locali sub 40 de ani din toate județele României. Județul Suceava a fost reprezentat la prima întâlnire de consilierii locali Alex Mihoc și Sandu Sergiu (Fălticeni) și Gabriel Buciac (Suceava).

Totodată Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, prezent la eveniment, și-a arătat sprijinul în a susține această inițiativă a tinerilor aleși locali din România.

„Vă felicit pentru această inițiativă și cred că este constructiv ceea ce faceți pentru că aveți interese comune. Este important să știți care este obiectivul vostru, să fiți pragmatici și să aveți rezultate palpabile. Eu cred în acest proiect, dar să știți că necesită timp pentru a se dezvolta. Voi dați, astăzi, un semnal important tinerilor aleși locali pentru că este nevoie de un schimb de informații și idei între aleși. Cel puțin din partea mea, aveți toată susținerea”, a spus Victor Negrescu.

Asociația a fost constituită în urma unei idei a consilierului județean din Timiș Alexandru Iovescu, care este și președintele structurii.
„Mă bucur să susțin acest demers deoarece avem nevoie de o rețea a tinerilor aleși din România care să consolideze rolul acestora în administrația publică prin conectarea tinerilor aleși locali între ei, oferindu-le oportunități de dezvoltare, schimburi de idei și interacțiune politică”, a declarat Gabriel Costache, președinte PES activists Suceava.

Alex Mihoc consilier local Fălticeni

Alex Mihoc consilier local Fălticeni

Gabriel Buciac consilier local Suceava

Gabriel Buciac consilier local Suceava

Prima întâlnire regională a Asociației Naționale a Tinerilor Aleși Locali va avea loc la Fălticeni, astfel de evenimente urmând să se desfășoare periodic în toată țara. În acest moment, în cadrul ANTAL se regăsesc aleși locali din 20 de județe.

„Succes Alexandru Iovescu , Alex Mihoc, Gabriel Buciac și Sandu Sergiu și tuturor celor ce au fost prezenți în calitate de membrii fondatori”, a încheiat Gabriel Costache, președinte PES activists Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.