Humor Cultural

Balul Gospodarilor humoreni

Zilele Humorului au continuat vineri, 11 iulie, la ora 16:00, cu Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Tineret EURORITM, unde au participat 40 de soliști din țară și din străinătate, care de-a lungul celor trei seri de festival au încântat publicul pe Scena Mare din Parcul Ariniș.

Avalanșa… de vară

Începând cu 11 iulie, Gura Humorului intră pentru trei zile în cod roșu de cultură și divertisment iar primăria locală avertizează cetățenii nepasionați de cele două feluri de manifestări să ocolească orașul în perioada în care acesta își prăznuiește Zilele.

Duminică humoreană

Probabil că data de 6 iulie 2014 va intra în analele orașului Gura Humorului, ca data în care Sorin Poclitaru a decis să devină vocal, la propriu, în susținerea fenomenului Folk.

Ecoterorism cu fotografii

Am urmărit cu interes conferința cu care Nicolae Dărămuș și-a popularizat cartea Inocenții marii terori, sâmbătă, 5 iulie, la Gura Humorului, atras, recunosc, mai mult de complexitatea autorului decât de actualitatea mesajului. Rezultatul acestei conferințe sau chiar al citirii respectivei cărți depinde de conștiința fiecăruia dintre noi.

O sâmbătă la Humor

Nu cred că este vreun secret că mă leagă o prietenie strânsă de poetul Sorin Poclitaru și că mă simt foarte atras de activitatea sa, atât ca poet, cât mai ales ca promotor al vieții culturale. Implicarea sa începe să-și arate roadele și nimeni nu se poate bucura de asta mai mult decât mine. Sâmbăta asta am fost martorul unui nou mariaj inspirat nășit de Sorin, acela dintre eco-atitudinea scriitorului Nicolae Dărămuș și muzica folk.

Un debut exploziv

La sfârșitul acestei săptămâni, orașul Gura Humorului va fi gazdă pentru turneul Mix Music Evo 2014, organizat de cei de la Radio Zu, realizat de Mix Music București și produs de Marius Gavrilă.

Dendrologie druidică

Luni, 2 iunie, Casa de Cultură a orașului Gura Humorului a găzduit un vernisaj deosebit, cel al primei expoziții a pictorului Lupoaia Gabriel.

Vernisaj Art deco

Marți 3 iunie, la Muzeul Tradițiilor Populare din Gura Humorului a avut loc vernisajul unei noi expoziții a plasticianului Radu Bercea.

Time 4 Eminescu

Sâmbătă, 31 mai, la Ipotești, vernisajul expoziției conținând lucrările plastice ale taberei internaționale de pictură dedicate prezervării valorilor legate de moștenirea Luceafărului a încheiat acest proiect.

Vernisaj Radu Bercea

Marți 3 iunie, la ora 16:00, va avea loc la Casa de Cultură din Gura Humorului un nou vernisaj al cunoscutului plastician humorean, aflat evident într-o nouă tinerețe creative, în preajma împlinirii venerabilei vârste de 75 de ani.

(VIDEO/FOTO) Desculți prin nori

Tabăra de pictură ”Albastrul poate fi de Voroneț” s-a încheiat. Au rămas o mulțime de tablouri care să o amintească, clipe de efemer dăltuite în eternitate pentru a lega imemorial aceste locuri într-o transhumanță spirituală a datinilor din negura trecutului, prin azi, spre ceața viitorului.

(FOTO) Fântâna veşniciei

Tabăra de pictură organizată de Asociţia Art&Heritage din Bucureşti şi Asociaţia Culturală TERREBRUCIATE, Gallipoli Lecce, Italia, în parteneriat cu Primăria oraşului Gura Humorului a reunit 8 pictori consacraţi pentru a consemna pe pânză câte ceva din farmecul imemorial al acestor locuri.

(VIDEO) Memorie orală, obicei ancestral

Ursul de Paie, obicei ce se mai păstrează numai în zona Humorului pe teritoriul țării noastre, dar se regăsește și prin Ucraina, Pololnia, Cehia, Germania și Marea Britanie, vine din negura timpului. La origine foarte probabil celtic, derivat din credința druidă, pare să se fi predat din generație în generație mai multe mii de ani.

(VIDEO) Carnaval brazilian cu urși de paie

Noaptea de Revelion la Gura Humorului s-a dovedit o experiență foarte plăcută atât pentru participanții locali, cât și pentru foarte mulții turiști care au renunțat pentru o oră la programele plătite pentru a se amesteca printre spectatori.

Urătura humorenilor

30 decembrie a prilejuit la Gura Humorului un adevărat apogeu al spectacolelor de obiceiuri bucovinene, spectatorii, adunați în centrul orașului, având parte de aproape 3 ore de spectacol de înaltă ținută.