Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat miercuri că voucherele de vacanță vor fi eliminate în 2021, în acelaşi timp urmăridu-se şi eliminarea sporului acordat bugetarilor pentru lucrul cu calculatorul.

Hunor susține că prin eliminarea voucherelor se va face o economie de aproximativ 1,7 miliarde de lei.

În primul rând cheltuielile nu trebuie să fie mai mari decât putem să ne permitem. Şi am discutat în coaliţie, dar acest lucru sigur îl vom mai discuta în continuare când proiectul de lege ajunge în Parlament, să scoatem voucherele de vacanţă pentru 2021. Este o singură măsură care înseamnă peste un miliard şapte sute de milioane de lei. În acest moment, voucherele din 2020 şi o parte din 2019 sunt în buzunarele oamenilor, pot fi folosite în 2021. Am spus doar o singură măsură prin care putem reduce cheltuielile în 2021.Vor fi şi restructurări în administraţia centrală, vor fi măsuri pe parcursul anului”, a precizat vicepremierul.

El a mai anunțat că există „un spor pentru risc când lucrezi la calculator, nu cred că trebuie păstrat, toată lumea lucrează pe calculator în secolul 21”.

Despre situația pensiilor speciale, Hunor a spus că „ori eliminăm toate pensiile speciale, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale”.

Kelemen Hunor a menționat că ținta de deficit bugetar este 7% – 7,1%: „Ținta e să avem 7 – 7,1% deficit bugetar. E o țintă ambițioasă, curajoasă, și putem acum să ne încadrăm. Dar asta înseamnă că vor fi mai puține cheltuieli decât anul trecut. Despre investițiile mari, cele din infrastructură, în economie, atragerea investitorilor, ele sunt asigurate în 2021 și din PNRR  sunt convins că multe, multe domenii vor avea finanțarea necesară, că e nevoie de creștere economică. Atât se poate în 2021, că să scazi de la un deficit de 10% la 7% e un efort. Cam ăștia sunt banii pe care îi putem distribui în 2021, așa încât salarile, pensiile și investițiile să nu aibă de suferit. Dacă se putea mai mult, sunt convins că s-ar fi făcut, dar acum ăsta e bugetul”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.