Alexandru Hurjui este primarul orașului Broșteni. Da, Broșteni, orașul despre care ați mai auzit, cel mai mare oraș ca suprafață din țară.

Nu vă simțiți în niciun fel că n-ați auzit de primar, că n-ați pierdut multe.

A devenit primar prin bunăvoința tinerilor și a PSD-ului care nu și-a pus un candidat care să incline balanța și, mai ales, prin mila fraților cu influență din Broșteni.

Azi întrunește toate calitățile unui fecior născut la cioată: este fudul, a devenit arogant, modestia sa fiind tăiată din rădăcini.

Dacă mai ieri era un simplu distribuitor prin Iași, sau aducea mașini din străinătate pe care le vindea mai departe, sau era beneficiarul unor oameni din Broșteni care au evoluat și l-au tras și pe el spre valurile mării, astăzi Alexandru Hurjui este primar și asta îi oferă și posibilitatea să își arate caracterul care, între timp, a ajuns sub nivelul mării.

Este o dezamăgire pentru cei cărora mai ieri le cerșea votul, dar mai ales pentru greii care l-au susținut și l-au făcut primar.

Dezamăgitoare este și înălțimea de la care le vorbește cetățenilor.

Astăzi le sugerează unora să învețe limba română, deși în campanie i-a convins că n-au nevoie de perfecționare și studii la Cambridge ca să-l voteze și îi  face chiar proști indirect.

 

Apropo de logică, domnule primar, ca idee doar: Se poartă cămașă de sute de ani la Broșteni și încă nu ați reușit să aflați că primul nasture când nu aveți cravată se poartă întotdeauna descheiat.

De combinația unei cămăși casual la un sacou elegant, anul viitor.

Nici  avalanșa de informații pentru un primăraș de Dârmoxa nu-i recomandată. Mai ales că deja sunteți depășit de primul an de mandat și ați început să postați numerele de telefon ale oamenilor din Primărie să vă mai scadă din greutatea de pe umeri.

Alexandru Hurjui nu este singurul primar din întâmplare al județului și nici singurul care uită „DENIȘ-te” oameni care l-au curățat de vaselină.

NOTĂ PENTRU LINGĂI:

 1. NIMENI NU I-A CONTESTAT LUI HURJUI PROIECTELE, pentru care, de altfel, este pus acolo.
 2. „Bișnițar”- Persoană care se ocupă cu afaceri mărunte.

10 Responses

 1. Laura Balau

  Autorul acestui articol este un invizibil care nici măcar nu-si asuma ceea ce a scris. Avem un primar care se implica si faptul ca aminteste tinerilor cu responsabilități în oraș ca trebuie sa contribuie practic nu doar cu numele și funcția nu inseamna ca își declina din atribuții. Unde-i unul nu-i putere , unde-s doi puterea creste si dusmanul adica: indiferenta, lenea , lipsa de implicare , nu sporește! Și cu gramatica limbii romane are dreptate. Pentru ca deseori rade ruptul de carpitul! Asa ca lasati-ne primarul în pace ,cu nasturi închis sau deschis! Noua ne place oricum pentru ca , cu pași mici și responsabilitate repară ce au stricat altii deocamdată!

  Răspunde
  • LocuitorBrosteni

   Dna Balau, am dubii serioase ca locuiti in Brosteni. Pentru ca daca ati locui aici ati sti ce caracter dubios este domnul primar, cum umbla cu minciuna la cetateni si minte de ingheata Neagra si Bistrita.

   Ce vedeti dvs pe facebook este momeala pentru creduli iar dvs ati muscat o bucata mare se pare!

   Sunt multe nereguli de care domnul primar este perfect constient si pe care le ignora voit! Gatere care functioneaza ilegal, bransari ilegale la reteaua de apa si altele!

   Asemenea actiuni nu au ce cauta la un servant public!

   Răspunde
  • Dumitrescu

   Mananci cacat doamna , si fii multumita ca te domnesc , pupincurista ce esti marca CHIRIAC voi ati urcat pe acest nemernic nenorocit pe functia de Primar si asta ca sa va apere si sa va mentina furturile familiale comise pana la al 7-lea nea …jigodii penale ce sunteti ..sa va fie rusine nenorociti. Semnat Dumitrescu!

   Răspunde
 2. Laura Balau

  Domnule locuitor Brosteni prin comentariul dv. îmi întăriți gândul ca a deranjat exact vreun posesor ilegal de gater sau vreun hoțoman care nu vrea sa plătească serviciile! Aveți dreptate, nu locuiesc în Brosteni dar îl cunosc pe Alex și familia din care provine. Si pot scrie cu majuscule ca sunt persoane pe care se poate conta, de cuvânt și de ajutor.

  Răspunde
  • LocBros

   Doamna, va rog, păreți un om cu mintea la cap, cât de cât. Faptul ca Spuneti ca îl Cunoașteti nu înseamnă ca știți ce i trece prin cap și ce face zi de zi mai ales ca nu sunteți aici sa vedeți. Sa știți ca oamenii se schimba sau poate își dau arama pe fata când ajung undeva.

   Eu vorbesc din situații concrete nu auzite, dnl Hurjui are o moralitate îndoielnică iar atitudinea sa fata de anumite situații ridica semne de întrebare mari.

   Nu uitați, un om poate avea mai mulți stăpâni. Poate cei care au scris articolul fac parte din cei supărați cum ziceți Dvs, asta nu înseamnă ca nu mai sunt alții la fel de dubioși cu care se înțelege…

   Va rog eu, nu mai luați apărarea unui Om pe care nu l Cunoașteti, mai ales ca nu locuiti in Brosteni sa va loviți de comportamentul și acțiunile sale.

   Va pot oferi mai multe detalii in privat, dacă doriti.

   Răspunde
   • Laura Balau

    Domnule/Doamna locBros am urmărit cu încredere și speranta campania electorală facuta cu profesionalitate a domnului Hurjui, am apreciat ajutorul și susținerea și entuziasmul tinerilor sau băieților cum le zic prin părțile noastre! În comentariul meu pe fb scriu ca cei care au avut încredere în el și l-au susținut o vor face pe perioada mandatului sau . Am rămas stupita de răspunsul primit la comentariul meu în care nu făceam altceva decât sa subliniez un fel de „dividi et impera”. In acest context de ambiguitate cred ca o sa va urmez sfatul și o sa-mi caut de treaba. Îmi rămâne doar DEZAMAGIREA. În felul meu , cu mijloace modeste, ma straduiesc sa contribui la binele generatiilor care se formează sper, educate. Evit sa rămân indiferenta și mai ales sa nu-mi declar identitatea. Eu nu am nimic de ascuns, vorba proverbului: ” ce-i în gușă, si-n căpușă!” Ceea ce ne lipsește noua în Brosteni e unitatea iar ceea ce nu ne lipsește e cu siguranta este individualismul, atingerea scopului personal. Ceea ce îmi doresc din inima e ca 2022 sa ne unească spre binele comunitatii. Va salut cu pace si va mulțumesc pentru dialogul virtual.

   • Dumitrescu

    Hurjui , gunoi a fost , gunoi rste si gunoi va ramane , am invatat clasa alaturata cu acest nemernic sii cunosc samanta din temelii , la scoala il treceau cursurile pe criteriul ca e fecior de popa ca altfel era prost de dadea prin gropi , exact cea ce a trebuit javrelor batrane care au fost la conducerea orasului timp de 30 de ani si au furat si distrus tot ce inseamna economie si prostul satului Cotargasi acum mare Primar mentine si continua aceleasi furturi si abuzuri in forma continuata , asta este rolul lui in prezent …si nicidecum rol de Primar. Asta e adevarul ,dureros dar asta e realitatea lucrurilor in prezent.

  • LocBrost

   Doamna Balau, implicarea dvs este de admirat si va incurajez sa continuati asa. Eu, ca si dvs imi doresc schimbarea in bine a comunitatii fara interese ascunse, pentru ca doar impreuna putem reusi.

   Eu nu v-am sugerat sa incetati sa incercati sa schimbati sau sa ajutati comunitatea.

   Eu doar v-am atras atentia asupra persoanei pe care o sustineti ca nu este asa cum considerati dvs.

   Si eu am avut sperante de la domnul primar, mai ales ca este tanar si pe facebook anunta intr-una ca are usa deschisa si face tot posibilul pentru cetateni. Dar in urma unor discutii personale cu acesta, despre anumite spete vadit ilegale si cum am observat partinirea acestuia si refuzul voalat de implicare, am inteles ca realitatea este alta si tot ce declara dansul iau cu un mare drob de sare.

   Va mai aduc in vedere postarea in care face bilantul primului an si in care, in mod voit evita sa mentioneze CLAR proiectele preluate de acesta din mandatele anterioare si le trece pe toate, claie peste gramada la proiectele realizate de dansul… nu credeti ca ar fi fost mai util pentru cetateni o delimitare clara a acestora? Dar asta nu ar mai fi ‘dat’ atat de bine, nu ? Colac peste pupaza, primul proiect din bilantul prezentat, si cel mai important, asfaltarea strazii neagra nu are nici o legatura cu dansul, este un proiect inceput de mult. Rugat sa ofere explicatii despre implicarea dansului in acest proiect de l-a trecut la realizari, primarul a tacut malc…

   Astfel de actiuni arata cate un pic adevaratele intentii ale primarului. Si stiti cum e, adevarul iese la iveala, mai devreme sau mai tarziu.

   Credeti-ma, si eu imi doresc aceleasi lucruri ca si dvs, de asta ma agit si nu doar pe internet, in speranta ca usor, usor schimbam lucrurile.

   Răspunde
 3. NelocuitorBrosteni

  Aceasta investigatie jurnalistica extrem de complexa ar trebui preluata de presa nationala si internationala cu o discreta adaptare a titlului: „SOCANT! PRIMAR AL UNEI COMUNE ANONIME PUS SUB ACUZARE DE POLITIA MODEI CA SI-A INCHEIAT TOTI NASTURII LA CĂMAȘA CASUAL LUATĂ PE SUB SACOU! ”
  Bravo Suceava live jurnalism de calitate nu ati dezamagit!

  Răspunde
  • Dumitrescu

   Daca ai cunoaste adevarul si dedesupturile acelei camase ….acum , aici nu ai mai comenta …informeazate inainte sa promovezi un gunoi , retardat mintal ,pupincurist si sluga celor dinaintea lui de al numi si promova pe el sa le astupe si mentina furturile….zi frumoasa , eu sunt din Brosteni ci cunosc pe cacatul asta de Hurjui si tot familionul lui de retardati.

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.