Adrian Bodea, administratorul operatorului de termoficare „Thermonet” Suceava, a afirmat că debranșările de la rețea vor fi aprobate doar în urma unei analize tehnice foarte amănunțite.

Bodea a precizat că firma Thermonet și-a asumat investiții de 2,5 milioane de lei, timp de trei ani, iar la peste doi ani sucevenii vor avea contracte individuale de încălzire.

 

„Am făcut un plan de investiții de 2.559.000 de lei, din care am investit 1.000.500 lei, iar pentru 2017 mai completam cu  1.225.000 lei, iar în 2018 se v-a termina investiția. Aceste investiții vizează implementarea unor sisteme informatice, modernizarea contorizării, implementarea unui sistem standard prin care vom vedea unde sunt pierderi de energie”, a precizat Adrian Bodea, administrator Thermonet.

 

Adrian Bodea a arătat că Primăria municipiului Suceava nu reușește să ducă la bun final programul de invesții deoarece se confrunta cu probleme legate de patrimoniu. În acest moment există un litigiu pentru stația de pompare și conducta dintre CET și CT 2 care este responsabilă cu 10% din pierderile pe care le înregistrază firma. Contractual staţiilor de pompare treapta I şi treapta II, a reţelei de transport cuprinsă între CET şi CT2 și a infrastructurii amplasate în incinta CT2 ar fi trebui să fie în administrarea Thermonet, fapt care nu s-a întâmplat.

„Vom face o investiție din fonduri proprii cu ajutorul cărora  vom rezolva problema pierderilor pe care le înregistrăm acum. Mai concret, vom construi o stație de pompare nouă, dar ne trebuie cadrul legal ca apoi să o închiriem primăriei”, a mai spus Bodea.

Pentru a stopa debranșările de la sistemul centralizat de termoficare firma Theroment  dorește să implementeze un sistem modern de contorizare și trecerea la contracte individuale. În acest moment există un calcul de fezabilitate pentru acest proiect iar în cel mult doi ani acest sistem va fi implementat.
Adrian Bodea a mai spus că în ultima vreme au fost zile în care s-au înregistrat câte 6-7 cereri de debranșare, dar și zile în care nu a fost nici o solicitare. El a adăugat că au apărut și cereri de rebranșare la sistemul public de termoficare.