Ion Cotoară, primarul comunei Iaslovăț, cu o vastă experiență în administrația publică locală, a reușit să aducă investiții de multe milioane de euro, în comuna pe care, cu seriozitate și profesionalism, o păstorește.

Edilul recunoaște astăzi că, nu de fiecare dată drumurile la București s-au încheiat cu soluționarea problemei, însă de fiecare dată, îi asigura pe cei de acolo că va reveni și nu se va lăsa până nu se vor găsi soluții. Astfel, comuna este astăzi una modernă, iar edilul își amintește cu bucurie de proiectele pe care le-a adus în Iaslovăț.

13240527_130104830735442_6145871289320013116_nPrimul proiect făcut a fost modernizarea unui drum comunal care pleacă spre Bodnăreni. Drumul respectiv a fost făcut pe bugetul local. Următorul proiect făcut, în 2007, a fost depus pe Ordonanța 7, pe fonduri guvernamentale, trei poduri din beton armat, care la timpul respectiv a avut o valoare de 600.000 de euro. Apoi, HG 577, un drum pietruit de 4 kilometri, apoi alimentare cu apă. În legătură cu alimentarea cu apă, este un moment nefast. Avem un constructor care a intrat în insolvență și din anul 2014 nu a mai executat nimic. Anularea contractului de execuție se află la instanța de judecată, pentru a se scoate din nou la licitație această lucrare. Avem două școli gimnaziale în Iaslovăț, amândouă cu personalitate juridică. Suntem în cursul execuției unor lucrări în vederea obținerii autorizației de la ISU. Avem două proiecte cu fonduri europene, unul de 1.500.000 de euro și unul de 1.000.000 de euro, pentru modernizarea drumurilor. Avem un proiect de canalizare care este prin fonduri guvernamentale, valoarea lui este destul de mare, fiind vorba de peste 2.000.000 de euro, pentru care contractul de finanțare a fost semnat din anul 2014. Am fost la Comisia Tehnică de la București, l-am susținut, am semnat contractul de finanțare, am undeva în jur de 10% din investiție realizat, lucrăm și la această oră. Ne-am axat să lucrăm pe drumurile pentru care sunt depuse proiecte prin PNDR sau PNDL, pentru a nu fi nevoiți în momentul în care se va moderniza drumul, să îl spargem pentru a pune canalizarea. Școlile din comună arată bine. Spre exemplu, noi am avut o deficiență de spațiu la Școala Nr. 1, pentru grădiniță. Era un spațiu insuficient și am făcut solicitări prin diferite programe și nu am obținut finanțare. Iar în momentul în care am văzut că nu primim bani, mi-am zis că acei copii nu au nicio vină și am luat decizia de a face grădinița din bugetul local. Și Școala Nr. 2 a beneficiat de un program finanțat prin fonduri guvernamentale, pentru reabilitare termică și extindere cu grupuri sanitare”, a declarat Ion Cotoară.

Edilul a mai subliniat faptul că, investițiile în Iaslovăț, de când s-au despărțit de Milișăuți, și  de când au devenit comună de sine stătătoare, se ridică la aproape 8 milioane de euro.

Un lucru foarte important îl reprezintă și bugetul local, care în acest an este acceptabil. Și dacă sunt bani în bugetul local, ne permitem să facem studii de fezabilitate pentru a putea promova investițiile”, a mai arătat primarul Cotoară.

Și în această perioadă primarul comunei Iaslovăț a depus mai multe proiecte care vizează, în continuarea, modernizarea comunei.