Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Judecătorii de la ÎCCJ au decis, cu privire la contestația în anulare, să fie respinsă ca inadmisibilă, anunță Digi24. Astfel, anularea condamnării la 3 ani și 6 ani de închisoare cu executare nu a fost acceptată de către magistrații de la Înalta Curte.

Cu toate acestea, fostul lider al PSD mai are o șansă, recursul în casație, o altă cale extraordinară de atac la care a apelat.

 

Ultima șansă

 

Conform art. 438 din Codul de Procedură Penală, printre cazurile în care se poate depune recurs în casație se numără: ”instanța nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate”. Astfel, se poate miza pe compunerea completului de 3 judecători care nu a fost compus constituțional, conform unei decizii ulterioare a CCR.

Și aceasta ar fi cam ultima șansă a lui Liviu Dragnea, pentru că, același articol din CPP mai precizează că ”în cazul în care cererea de recurs în casație a fost respinsă, partea sau procurorul care a declarat recursul în casație nu mai poate formula o nouă cerere împotriva aceleiași hotărâri, indiferent de motivul invocat.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.