Suntem mereu în căutarea unor idei prin care să dăm un plus de originalitate casei noastre și suntem extrem de atenți la lucrurile pe care le cumpărăm, astfel încât acestea să reflecte personalitatea noastră. Fie că achiziționăm o canapea cu un design inedit, fie că alegem un tapet autentic, ne dorim ca locul nostru să fie unul cald și primitor, dar și memorabil prin prisma decorului ales. Cu toate acestea, de foarte multe ori, simțim că spațiul nu are atitudine și nu ne oferă acea bunăstare și încredere de care avem nevoie la început și final de zi.

Așadar, dacă ai impresia că locuința ta a devenit plictisitoare sau nu mai corespunde cu noile tale idei în materie de amenajare, îți propunem câteva metode simple și potrivite pentru orice buget. 

Creează un perete galerie

Una dintre metodele populare în ultima perioadă este realizarea unui perete galerie, unde să fie expuse fotografii, postere sau printuri într-o manieră creativă și actuală, folosind rame și cadre din lemn sau metal de diferite dimensiuni și culori. Dacă vei alege varianta fotografiilor printate și nu ai un dispozitiv special, asigură-te că ai un cartus imprimanta de calitate și nu face economii în această privință. Cumpără mereu produse originale și te vei bucura de poze perfecte, dar și de o viață mai lungă a electronicelor tale. Crearea unui astfel de perete nu trebuie să fie complexă sau să dureze ore întregi. Încearcă să găsești acele imagini importante pentru tine și familia ta, apoi dă startul sesiunii de tipărire. Dacă vrei rezultate spectaculoase, atunci sfatul nostru este să folosești hârtie specială de fotografie în combinație cu cartuse imprimanta canon. La final, vei surprins de efect.

Caută mobilier cu istorie

Dacă ai avut norocul să moștenești de la bunicii tăi o băncuță sculptată sau cufărul cu zestre, atunci este cazul să nu îl mai ascunzi, ci să-l recondiționezi și să-i găsești locul perfect în căminul tău. Dacă nu te bucuri de o astfel de avere, atunci îți propunem să mergi să vizitezi un târg de vechituri. Pe lângă patina pe care o vor avea piesele de mobilier, acestea sigur vor avea și o poveste, care va fi interesantă atât pentru tine, cât și pentru oaspeții tăi.

Reînnoiește tapițeria

Dacă te-ai plictisit de actualele textile ce îmbracă scaunele, fotoliile sau taburetele din camerele tale, nu te gândi la efortul financiar pe care ar trebui să îl faci dacă vrei să le înlocuiești cu altele. Mai bine, gândește-te de unde ai putea cumpăra o țesătură nouă și un pistol cu capse foarte bun. Acestea două, împreună cu un pic de creativitate, vor crea un look inedit și accesibil din punct de vedere financiar. Procesul este relativ simplu și trebuie să acorzi o atenție sporită dimensiunilor și să fixezi foarte bine materialul pe partea inferioară a mobilierului. Apoi, te poți juca cu diferite accesorii, precum nasturi sau dantelă.

Fii creativ în privința decorațiunilor

Dacă iubești timbrele, atunci realizează un loc în care să le expui. Dacă îți plac pălăriile, te sfătuim să le scoți din dulap și să le agăți cu un cârlig de un mic suport făcut din bambus, spre exemplu. De asemenea, dacă ai moștenire multe plăci de vinil, le poți folosi pentru a decora un perete cu ele sau să acoperi blatul mesei. Va avea un efect incredibil și, în mod cert, va atrage atenția.

Totodată, pe lângă aceste sfaturi, nu te sfii să cumperi un covor shaggy, care, datorită lungimii firelor și a densității lor, va deveni rapid vedeta locuinței. Completează întreaga atmosferă a casei cu florile tale preferate și achiziționează o serie de vaze cu design inedit sau accesorizate cu elemente ce reflectă personalitatea ta.

 

Sursă foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.