Trăim într-o perioadă în care tehnologia este omniprezentă, iar acest lucru ne face viața mai ușoară. Astăzi, tehnologia ne permite să interconectăm toate aparatele și echipamentele din locuință, în vederea automatizării unor obiceiuri pe care le tot repetăm pentru o calitate mai bună a vieții. Dacă până acum puteam alege din gama de produse inteligente individuale, respectiv aspiratorul robot, termostate automate sau becuri smart, astăzi putem opta și pentru servicii sau comenzi controlate de pe o telecomandă sau de pe o aplicație instalată pe telefonul mobil, respectiv coborârea automată a jaluzelelor, pornirea automată a centralei termice sau chiar aprinderea lămpilor din interiorul locuinței noastre.

De altfel, într-o casă inteligentă pot fi incluse o serie de sisteme menite să reducă din grijile zilnice, dar și timpul petrecut efectuând o serie de operațiuni. Astfel, într-o locuință smart, pot fi întâlnite de la interfoane video și sisteme de securitate moderne, până la sisteme de încuiere electronică sau reglarea temperaturii și sisteme de iluminat inteligente wireles.

Trebuie precizat că aceste sisteme inteligente sunt utile și pentru reducerea consumului de energie electrică sau termică.

Cei care vor să-și transforme casa într-una inteligentă trebuie să știe că există o gamă largă de obiecte și dispozitive menite să-ți facă viața mai ușoară. Găsești în cele ce urmează câteva exemple de obiecte inteligente ce pot fi utilizate într-o locuință smart:

Electrocasnice inteligente. La acest capitol pot fi introduse o multitudine de obiecte, între care mașinile de spălat rufe și vase, precum și frigiderele inteligente. Spre exemplu, dacă vorbim de o mașină de spălat rufe, trebuie știut faptul că pornirea unui program de spălare a rufelor când încă ești la serviciu va reduce timpul de așteptare, iar tot ceea ce îți rămâne de făcut este doar să pui rufele la uscat, sau chiar în dulap dacă ai ales un program cu uscare.

Becuri inteligente. Dacă până acum câțiva ani becurile puteau fi aprinse doar de la întrerupător, în prezent, pentru a-ți lumina încăperea, nu trebuie decât să achiziționezi produsele potrivite. Astfel, noua generație de corpuri de iluminat face posibilă controlarea acestora direct de pe telefonul mobil și te ajută să te bucuri tot timpul de lumina de care ai nevoie, reglând, în același timp, și intensitatea luminii. Trebuie precizat că aceste corpuri de iluminat inteligente pot fi setate să se aprindă atunci când intri în încăpere și să se stingă atunci când ieși.

Sisteme de termoficare inteligente. Astfel de sisteme sunt foarte utile pentru că îți asigură necesarul de căldură din locuință și, în același timp, contribuie substanțial la reducerea facturii de energie termică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.