Plătitorii de salarii au avut timp până ieri să depună la Fisc formularul 205, în care trebuiau să declare impozitul calculat și reținut pentru fiecare angajat în anul 2015.

Se consideră contravenție nedepunerea la timp a raportării și se poate sancționa cu până la 14.000 de lei pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii și mari și de până la 3.500 lei pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice.

Formularul 205 se referă la „declarația informativă privind impozitul reținut la sursă și câștigurile/pierderile realizate, pe beneficiarii de venit”.

Conform Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice, declarația se completează și se depune anual, fie până în 29 februarie inclusiv a anului 2016 pentru anul 2015, fie ori de câte ori plătitorul de venit constată erori în declaraţia depusă anterior. În acest ultim caz, se completează și se depune o declaraţie rectificativă, situaţie în care se înscrie „X” în căsuţa prevăzută în acest scop.

Unitățile fiscale au pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, un program de asistență în care se completează declarația. Deasemenea, se poate descărca și de pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Formularul 205 trebuie să fie depus de către plătitorii de venituri la organul fiscal unde sunt înregistrați ca plătitori de taxe și impozite.

Referitor la modul de completare a impozitului pe veniturile din jocuri de noroc realizate de persoanele fizice în anul 2015, plătitorii de venit trebuie să declare astfel: pentru veniturile realizate de persoanele fizice în perioada 01.01.2015 – 12.02.2015, plătitorii de venituri  nu au obligaţia depunerii formularului 205 iar pentru veniturile realizate de persoanele fizice în perioada 13.02.2015 – 31.12.2015, ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker, plătitorii de venituri au obligaţia depunerii formularului .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.