Polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au transmis o recomandare privind aplicațiile mobile pe care utilizatorii și le instalează pe telefoanele mobile.

Concret, IGPR solicită utilizatorilor să își instaleze pe telefoanele mobile doar aplicațiile absolut necesare și numai după verificarea în prealabil a funcționalităților la care acestea au acces.

Totodată, polițiștii îndeamnă utilizatorii să își seteze parole și să aibă programe de securitate active pe telefonul mobil, pentru a evita orice pericol de furt de informații.

„Pentru a folosi telefonul mobil în siguranţă, vă recomandăm să instalaţi doar aplicaţiile necesare şi numai după ce aţi verificat la ce date au acces (poziţionare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.). Setaţi o parolă sau un pattern pe telefon şi cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoaşteţi setările de securitate pentru telefon şi să configuraţi dispozitivul la blocare automată. Configuraţi-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivităţii. Realizaţi salvări periodice ale datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, în caz de pierdere. De asemenea, este indicat să instalaţi un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic şi accesaţi doar site-uri sigure”, scrie IGPR.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.