Mai sunt doar 9 zile până când România îl va întâmpina pe Papa Francisc. Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. La Iaşi, locul în care Suveranul Pontif va ajunge pe 1 Iunie, a fost adusă special pentru eveniment, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Cacica. La procesiune au participat sute de credincioşi. De saptamana aceasta va începe şi distribuirea în biserici a biletelor pentru accesul în zona unde Papa va întâlni mulţimea.

Puţin după ora 19, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Cacica a ajuns la Iaşi. Sute de credincioşi au aşteptat momentul.

Icoana a fost adusă special pentru vizita Papei Francisc şi va rămâne la Catedrala Episcopiei Romano-Catolice până la finalul evenimentului istoric. Pe 1 iunie, va fi scoasă din nou în procesiune în faţa Palatului Culturii, chiar pe traseul pe unde va trece şi sfântul părinte.

Petru Gherghel, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi: Maica Domnului ne invită să stăm în jurul ei şi unul lângă celălalt pentru că trebuie să ştim, să nu uităm, să mărturisim prin viaţa noastră că noi toţi suntem fii ai aceluiaşi Părinte Ceresc.

Timp de 9 zile, în bisericile romano-catolice de aici se vor ţine slujbe speciale, seară de seară. Iar pentru organizatori, e momentul ultimelor pregătiri.

Preot Aurel Perca, organizator: Zilele acestea vom împărţi acele bilete de acces pentru diferitele zone unde vor veni credincioşii.

Au fost stabilite zonele în care se va putea parca, dar autorităţile îi sfătuiesc pe credincioşi să aleagă mijloacele de transport în comun pentru evitarea supra-aglomeraţiei.

Dacă iniţial CFR Călători anunţase că pe 1 Iunie toate trenurile care aveau cursă spre Iaşi de la Bacău, Vaslui şi Paşcani vor avea vagoane suplimentare, între timp au decis să pună şi câteva curse noi în ziua respectivă, pentru ca toţi pelerinii să poată ajunge aici. Încă mai sunt bilete, aşadar ele se pot cumpăra oricând, în zilele următoare.

Peste 60.000 de pelerini sunt înscrişi pe liste pentru vizita Papei Francisc de pe 1 iunie, la Iaşi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.