Consilierii județeni suceveni se întrunesc joi, 30 aprilie, în ședință pentru a vota mai multe proiecte de hotărâre, între care și cel privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați, a devizului general precum și a cheltuielilor de cofinanțare actualizate din bugetul județului Suceava,  obiectivul de investiție „Modernizare DJ 172D, Teșna – Coșna, km. 47+ 200 – 55+580, județul Suceava”.

Potrivit referatului de aprobare, în data de 20.12.2017 s-a semnat Contractul de finanțare nr.4706 cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin care s-a aprobat spre finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, obiectivul de investiții „Modernizare DJ 172D, Teșna – Coșna, km. 47+200 -55+580, județul Suceava”.

Inițiatorul proiectului, vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc, a informat că pe parcursul anului 2018, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a derulat procedurile de achiziție publică pentru elaborarea serviciilor de proiectare iar în anul 2019, Consiliul Județean Suceava a organizat procedura de atribuire a contractului pentru execuția lucrărilor, la această dată fiind semnat și contractul de lucrări.

Astfel, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, precum și ale art.VII alin.(2) lit.b) din Contractul de finanțare nr.4706 din 20.12.2017, după încheierea contractelor de achiziție, beneficiarul are obligația de a actualiza corespunzător devizul general, rezultând valoarea de finanțare a obiectivului de investiție și de a-l transmite Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Prin urmare, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a actualizat devizul general ca urmare a încheierii contractelor de achiziție. Totodată, având în vedere faptul că, în perioada 2017 – 2019, pentru acest obiectiv de investiție s-au realizat decontări, atât din bugetul local, cât și din bugetul de stat, s-a procedat la actualizarea devizului general și pentru restul de decontat din contractul de finanțare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.