Vineri, 1 februarie, a.c., ora 11:03 o echipa mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe strada Armatei din municipiului Fălticeni, ansamblul rutier aparținând unei societăți comerciale din comuna Moldovița, condus de un bărbat de 29 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, care transporta 34,57 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.

În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat ieșirea din valabilitate a codurilor unice online generate de aplicația informatică și consemnate în avizele de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 10.371 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Totodată, întrucât avizele de însoțire prezentau modificări și ștersături necertificate, echipa de control a extins verificările la societatea emitentă, ocazie cu care, a constatat diferențe de conținut ale exemplarelor 2 și 3, față de exemplarul numărul 1, perioada de valabilitate fiind modificată de către conducătorul auto pentru a conferi o notă de legalitate transportului de material lemnos.

Astfel, societatea emitentă a avizelor de însoțire, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

            În cauză, conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.