Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a afirmat că se opune unui guvern minoritar, considerând că refacerea coaliţiei ar fi cea mai facilă formulă.

Eu sper să se ajungă la o formulă cu majorități clare, nu de strânsură, ci cu susțineri explicite. Cea mai facilă formulă ar fi refacerea coaliției. Probabil că disponibilitatea la dialog și compromis va fi mai mare după Congresul USR-PLUS, să se poată purta o negociere, deoarece, cât timp cât au fost competiții interne, orice negociere îi afecta pe competitori și favoriza o radicalizare. Sper să se ajungă la un compromis, mă bazez pe o înțelepciune a celor care pot influența deciziile așa încât țara să meargă într-o direcție bună“, a spus Bolojan pentru ebihoreanul.ro.

El a părut să critice Congresul PNL, apreciind că “percepția este că, în loc ca partidul de guvernământ să se ocupe de guvernare, se ocupă de conflictele interne și energiile nu se duc în direcția așteptată de cetățeni“.

În condițiile în care a trebuit să mergem la Congres, chiar dacă erau respectate condițiile privind capacitatea sălii, a părut că aceia care aveau o dublă calitate – și de delegați, și de autorități – cer oamenilor să respecte reguli, în timp ce ei par că nu le respectă, ceea ce n-a ajutat autoritățile în a da mesaje credibile populației“, a mai spus Ilie Bolojan, conform psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.